SP500, DAX, ΓΔ. EUROBANK: Με τη ματιά του Goldfish

Με μια συνεδρίαση καθυστέρηση θα δούμε ένα μέρος από την ανάλυση του φλου Γιάννη όπως την αντέγραψα από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που λαμβάνουν οι πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

SP500

Πολύ κοντά πλέον στην ενεργοποίηση του δυσμενούς σεναρίου που είχε περιγραφεί στο προηγούμενο σχόλιο. Απαραίτητη προϋπόθεση η άμεση κίνηση σε νεότερο τοπικό χαμηλό:

Αν αυτό συμβεί, μπορούμε να αναμένουμε μία ανοδική ανακούφιση κάποιου βαθμού fibo πριν η αγορά κινηθεί εκ νέου καθοδικά. Με βάση τα παραπάνω, το min του καθοδικού στόχου είναι η περιοχή του 62% retracement και το max η περιοχή του 78%. Με βάση αυτό ακριβώς το επίπεδο retracement (την σοβαρότητα της διόρθωσης δηλαδή) θα διαμορφωθούν και τα βασικά μεσοχρόνια σενάριά μας:

Με αυστηρή προϋπόθεση την επίτευξη νεότερου τοπικού χαμηλού τα βασικά μεσοχρόνια σενάρια θα διαμορφωθούν ως εξής:

α) Βραχυχρόνια ανοδική ανακούφιση και εκ νέου βαθιά υποχώρηση που αναμένουμε να οδηγήσει σε ένα μεσοχρόνιο σχηματισμό ”τριγώνου” abcde:

β) Βραχυχρόνια ανακούφιση και σχετικά περιορισμένη υποχώρηση στα όρια του 62% που θα αναμένουμε να οδηγήσει σε ένα ισχυρό ανοδικό τύπου ”ending diagonal” (3-3-3-3-3):

DAX

Μία θετική έκβαση στη W. Street φαίνεται συμβατή και με την τρέχουσα προσέγγιση του DAX στο επίπεδο 38% retracement (ως ισχυρή στήριξη). Το σενάριο η τρέχουσα υποχώρηση να είναι μόνο το πρώτο καθοδικό σκέλος συνεχίζει να ισχύει.

Γ.Δ

Ο Δείκτης αρνήθηκε να ακολουθήσει τις διεθνείς αγορές καθοδικά στις τελευταίες ημέρες, πιθανότατα περιμένοντας και τυπικά κάποια θετικά νέα στο θέμα της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Χώρας. Το σημαντικό, από διαγραμματικής άποψης, είναι ότι έχει ήδη διαμορφωθεί μία πρώτη θετική απόκλιση. Κυματικά, μέχρι τώρα, η κάθοδος δεν παραπέμπει με αξιοπιστία σε προωθητική δομή αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα:

Αν πράγματι αρνηθεί τα νεότερα τοπικά χαμηλά (που είναι το πιθανότερο), τότε στο σενάριο μίας κάποιας ανοδικής ανακούφισης στις διεθνείς αγορές ο Γ. Δείκτης θα προηγείται κυματικά. Με τα τρέχοντα δεδομένα υπάρχουν μία σειρά από λόγοι που διατηρούν ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του δείκτη προς τα προηγούμενα υψηλά:

Ωστόσο, θα είναι η παράλληλη ανοδική κίνηση του Γ Δείκτη έναντι των διεθνών αγορών που θα μας δείξει ποιο σενάριο θα επικρατήσει τελικά. Ουσιαστικά, θα επανεξεταστεί η ανοδική δυναμική του δείκτη καθώς θα εισέλθει στην ζώνη των 62% – 78% retracement έναντι του ανοδικού διορθωτικού ”abc” που αναμένουμε στις διεθνείς αγορές (στο θετικό σενάριο).

ΕΥΡΩΒ

Υποδειγματική η υποχώρηση της μετοχής από το χαμηλότερο υψηλό της στα 1,66 ευρώ (”b”). Με την αναλογία 1 < 3 < 5 δείχνει να έχει ολοκληρωθεί μία υποχώρηση τύπου “abc” 3-3-5. 

– Άμεση ανοδική επέκταση θα είναι επιβεβαιωτική του παραπάνω σεναρίου.

– Ανοχή σε υποχώρηση έως το επίπεδο των 1,42 – 1,40 ευρώ,

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενδείξεις αλλαγής τάσης σε ΔΤΡ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FTSE

BIOΣΚ Ανοδικές διασπάσεις

ΟΤΕ

Σύγκριση προσφορών παρόχων ρεύματος

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *