ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, SP500, DAX: Με τη ματιά του Goldfish

ΓΔ

Η υποχώρηση του δείκτη έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Το τελευταίο χαμηλό των 1213 μονάδων αποτελεί πλέον εξαιρετικά σημαντικό επίπεδο που θα κρίνει το μεσοχρόνιο σενάριο της αγοράς. Στη παρούσα φάση, ο δείκτης επιχειρεί να εισέλθει εκ νέου στο ανοδικό κανάλι. Αν τα καταφέρει και, σε δεύτερη φάση, διασπάσει ανοδικά και την παράλληλη κατερχόμενη θα θεωρήσουμε ότι το θετικό σενάριο εξελίσσεται ομαλά και η αγορά θα οδηγηθεί σε ένα ακόμα νεότερο υψηλό, έστω και οριακό:

Στο σενάριο αυτό, η λίγο ευρύτερη και περισσότερο επιθετική διόρθωση θα έρθει από τα νεότερα υψηλά (κύμα 5). Για τον λόγο αυτό εκτιμούμε ότι στα επίπεδα αυτά θα πρέπει να γίνει έναρξη τμηματικών ρευστοποιήσεων για την κατοχύρωση κερδών αλλά και για την επαναγορά σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

Στο εναλλακτικό, δυσμενέστερο σενάριο, ο δείκτης θα κινηθεί σύντομα σε νεότερα τοπικά χαμηλά. Αν αυτό γίνει, τότε ακόμα και αν η προηγηθείσα καθοδική εσωτερική δομή δεν είναι και η τυπική θα θεωρήσουμε ότι έχει πραγματοποιηθεί ήδη το πρώτο καθοδικό (κύμα ”a”) μίας μεγαλύτερης υποχώρησης. Η άνοδος που θα ακολουθήσει αμέσως μετά εκτιμούμε ότι θα είναι διορθωτική (χαμηλότερο υψηλό) και θα την θεωρήσουμε ως ευκαιρία περιορισμού των θέσεων long:

Και μια σύντομη ματιά σε ξένους δείκτες:

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που κοινοποιείται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Όποιος χρήστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ εδώ και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔEITE AKOMH

ΦΡΛΚ Δ.Κ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *