Σκέψεις για FTSE L.C, AEGEAN AIRLINES, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Στο 38,2% fibo διόρθωσης του ανοδικού από το χαμηλό του Μαρτίου αλλά και το 23,6% όλου του ανοδικού από τον Ιούλιο του 2020 έφθασαν οι τιμές του FTSE L.C πιάνοντας και τον 1ο στόχο του σχηματισμού διπλής κορυφής από τη συνεδρίαση της Τετάρτης επιβεβαιώνοντας την αλλαγή της τάσης στο ημερήσιο σε καθοδική ήδη από τις 11/8 και παραβιάζοντας και το επίπεδο του χαμηλότερου των δυο τελευταίων low fractals του εβδομαδιαίου και την ανοδική γραμμή τάσης του πριν αντιδράσουν χθες.

Οι τιμές στο χθεσινό χαμηλό είχαν χάσει 10,47% από το υψηλό έτους χωρίς να έχουμε δει κάποια θετική απόκλιση και χωρίς ο ημερήσιος RSI να έχει μπει στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών.  Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στο υψηλό του Ιουλίου ολοκληρώθηκε μια πεντακυματική σειρά ενός έτους περίπου και γι αυτό στα σενάρια διόρθωσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο να διορθώνεται όλη η κίνηση από τα περσινά χαμηλά του πολέμου για τον δείκτη.

Όπως βλέπουμε στις σημειώσεις στο μηνιαίο διάγραμμα η περίπτωση να διορθώνουμε το ανοδικό σκέλος από το χαμηλό του Ιουλίου του 2022 δεν είναι το χειρότερο σενάριο αφού αν ισχύει η μαύρη μέτρηση δεν αποκλείεται να διορθώνουμε όλο τα ανοδικό από τα χαμηλά της πανδημίας. Οι τιμές πέρασαν πριν αρχίσει η διόρθωση λίγο πάνω από τον στόχο του γνωστού σχηματισμού του διπλού πυθμένα στα χαμηλά του 2016 και του 2020.

Τα σενάρια αυτών των μετρήσεων δεν είναι βέβαια τα μόνα αφού υπάρχουν κι άλλα χειρότερα ή και καλύτερα που ίσως τα δούμε σε επόμενη ανάρτηση ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά.

Καθοδική είναι η εικόνα και η ημερήσια τάση μετά την διάσπαση των 12,50 ευρώ στην ΑΡΑΙΓ, που στα χθεσινά χαμηλά έφθασε πολύ κοντά στο στόχο που αναφέρθηκε στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης, αντιδρώντας τελικά από το 161,8& του προηγούμενου πτωτικού κύματος (πιθανόν Α).

Το πράσινο σενάριο φαίνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο ωριαίο διάγραμμα που ακολουθεί και το ενδεχόμενο να ολοκληρώθηκε ένα abc δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Το κυματικό σενάριο στη μεγάλη εικόνα εκτιμάται σαν το επικρατέστερο δεδομένου ότι έχουμε παραβίαση του χαμηλού του προηγούμενου μήνα για 1η φορά το τελευταίο 12μηνο.

Στην ΜΥΤΙΛ η αλλαγή της τάσης στο ημερήσιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Είναι όμως πολύ πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί μια σειρά 5 κυμάτων από τα χαμηλά του Μαρτίου οπότε μπορεί αυτή η επιβεβαίωση να είναι θέμα χρόνου όπως και η αναμέτρηση με τον κινητό των 20 εβδομάδων και την μπλε ανερχόμενη γραμμή της μεσοπρόθεσμης τάσης.

Στη μεγάλη εικόνα βλέπουμε ότι πιθανότατα βρισκόμαστε στην καρδιά ενός μεγάλου κύματος 3 με τον RSI όμως να βρίσκεται σε επίπεδα που έχει να δει 17 χρόνια.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *