ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ALPHA BANK: Τεχνικές σημειώσεις

Δεύτερη μέρα παραβίασης του χαμηλότερου των δυο τελευταίων τοπικών χαμηλών στο ημερήσιο και επιστροφή των τιμών ψηλότερα για τον FTSE L.C, όπως έγινε και στα ψηλά, όπως είδαμε ήδη την 1/9. Οι τιμές τη Δευτέρα διέσπασαν σε κλείσιμο τα χαμηλά της 18/8 χωρίς να τις ακολουθήσει ο RSI που κατέγραψε θετική απόκλιση, γεγονός που πιθανόν σχετίζεται τεχνικά με  την χθεσινή αντίδραση. Σημειώνεται ότι στο ωριαίο και στο δίωρο γράφημα δεν υφίσταται καμία θετική απόκλιση.

Θετική απόκλιση, κρυφή όμως, καταγράφεται και στο εβδομαδιαίο όπου οι τιμές στο χθεσινό κλείσιμο  δεν κατέβηκαν χαμηλότερα από το κλείσιμο της εβδομάδας στις 18/8 (πάλι) ενώ ο RSI κατέγραψε χαμηλότερες τιμές από τότε. Η εβδομάδα όμως έχει ακόμα τρεις συνεδριάσεις και θα έχει τεχνικό ενδιαφέρον να δούμε αν θα διατηρηθεί αυτή κρυφή απόκλιση ως το τέλος της ή αν οι τιμές θα επιστρέψουν χαμηλότερα του κλεισίματος της 18/8 και ο RSI απλά μας "προειδοποιεί" για τα χειρότερα που έρχονται. Αντίστοιχη απόκλιση πάντως είχαμε χθες και στις τιμές του ΓΔ σε σχέση με τον εβδομαδιαίο RSI.

Με κλείσιμο κάτω από τις 3052,68 μονάδες ενεργοποιείται διπλή κορυφή και θα τότε θα είναι θέμα χρόνοι η παραβίαση του κινητού των 20 εβδομάδων και η δοκιμασία της οριζόντιας στήριξης στο χαμηλό της 27/6 αφού ο στόχος του σχηματισμού θα είναι στις 2885 περίπου. Ο πρώτος στόχος της διπλής κορυφής συμπίπτει σχεδόν με το 38,2% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του Μαρτίου, χαμηλότερα από τα δυο ανοδικά χάσματα μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν υφίσταται βέβαια περίπτωση ανάποδου ΩΚΩ όπως πιθανολογήθηκε στην 1η ανάρτηση του Σεπτεμβρίου αλλά μπορεί να μιλάμε για σχηματισμό διπλού πυθμένα, αν και οι τιμές κανονικά δεν έπρεπε να διασπάσουν ούτε ενδοσυνεδριακά το τελευταίο εβδομαδιαίο low fractal (της 18/8) πράγμα που συνέβη χθες για πρώτη φορά τους τελευταίους 13 μήνες. Οι αμφιβολίες που εκφράστηκαν για την ολοκλήρωση της πτώσης στην ανάρτηση αυτή αποδείχτηκαν βάσιμες μέχρι στιγμής.

Τις τραπεζικές μετοχές τις είδαμε εκτενώς σε ποικίλα σχόλια στις τελευταίες αναρτήσεις. Στον ΔΤΡ η πτώση της Δευτέρας ξεκαθάρισε ότι  διόρθωση δεν είχε τελειώσει και η τάση παραμένει καθοδική στο ημερήσιο και μάλιστα χωρίς οι τιμές να πλησιάσουν καν την παραβίαση της οριζόντιας αντίστασης της 7/8 όπως στους άλλους δυο μεγάλους δείκτες της αγοράς. Η ισότητα του τρέχοντος πτωτικού με το πρώτο βρίσκεται στις 977 μονάδες περίπου.

Η χθεσινή αντίδραση πάντως ξεκίνησε μόλις οι τιμές άγγιξαν τον εκθετικό κινητό των 100 ημερών και τον αντίστοιχο των 20 εβδομάδων την διάσπαση των οποίων θεωρώ σαν το πρώτο alert για τη μεσοπρόθεσμη τάση. Καμία θετική απόκλιση δεν καταγράφηκε στον ΔΤΡ όπου έχουν διασπαστεί οι δυο πρώτες ανοδικές γραμμές τάσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΤΟ Καθοδικές διασπάσεις

ΕΛΧΑ

ΑΛΦΑ Ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης

ΓΔΕΥΡΩΒΑΔΜΗΕ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΟΛΠ (Kingmob)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *