ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, LAMDA DEVELOPMENT, ΤΙΤΑΝ, ALPHA BANK, EUROBANK, ETE, JUMBO, ΕΛΠΕ, ΙΝΤΕΑΛ, ΕΛΤΟΝ, ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, DAX, DJIA, SP500

Η τάση στο ημερήσιο παραμένει καθοδική αφού η ένδειξη με την παραβίασης του χαμηλού της 2/8 δεν ακυρώθηκε. Τώρα έχουμε δυο αντίθετα σενάρια σχηματισμών το καλύτερο των οποίων είναι η ανοδική διάσπαση του τοπικού υψηλού της Τετάρτης όπως βλέπουμε στις σημειώσεις. Το κακό σενάριο είναι να παραβιαστεί το χαμηλό της ως τώρα διόρθωσης και να ενεργοποιηθεί η διπλή κορυφή.

Σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνεται η καθοδική τάση και τίθενται στόχοι που αν επιτευχθούν θα παραβιαστούν στηρίξεις που θα θολώσουν και την μεσοπρόθεσμη ανοδική προοπτική αφού, όπως βλέπουμε στις σημειώσεις επί του εβδομαδιαίου που ακολουθεί, θα παραβιαστούν τόσο ο κινητός των 20 εβδομάδων (μεσαία bollinger) όσο και το επίπεδο των 1227 μονάδων που πλέον είναι η οριζόντια στήριξη του εβδομαδιαίου με όρους fractals κι οι τιμές μπορεί να δοκιμάσουν την τελευταία μεσοπρόθεσμη στήριξη της πράσινης ανερχόμενης γραμμής τάσης από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου του 2022.

Στο χαμηλό της 18/8 οι τιμές είχαν διορθώσει όλο το ανοδικό από τα χαμηλά του Μαρτίου κατά μόλις 25% έχοντας απωλέσει -6,58% από το υψηλό έτους ενώ κατά τη διόρθωση του Μαρτίου η διόρθωση από το ως τότε υψηλό είχε φθάσει το -12,5% και το 41% του ανοδικού από τον Σεπτέμβριο.

Στα μηνιαία διαγράμματα την πιο προβληματική εικόνα από τους δεικτοβαρείς τίτλους παρουσιάζουν ο ΟΤΕ και η ΤΕΝΕΡΓ οι τιμές των οποίων έχουν σταθεροποιηθεί κάτω από τη μεσαία ΒΒ (Bollinger Band) και τον εκθετικό κινητό των τελευταίων 12 μηνών.

Η εικόνα στην ΤΕΝΕΡΓ, όπου έχει ήδη παραβιαστεί το τελευταίο μηνιαίο low fractal, μπορεί να επιδεινωθεί αν ενεργοποιηθεί και ο μίνι σχηματισμός της διπλής κορυφής αντί του διπλού πυθμένα που βλέπουμε στο ημερήσιο. Αν επιτευχθεί τελικά ο στόχος της μεγάλης Δ.Κ θα παραβιαστεί και δεύτερο, αυτό του περασμένου Σεπτέμβρη.

ΛΑΜΔΑ Μηνιαία κι εβδομαδιαία ανασκόπηση με σημειώσεις επί των διαγραμμάτων.

Ανοδική η τάση στη μεγάλη εικόνα αλλά αν δεν δούμε ανοδική διάσπαση των μεγάλων τριγώνων δεν πάμε πουθενά.

Ας δούμε και κάποια χαρτιά μικρότερης κεφαλαιοποίησης μετά από καιρό:

INTEK

Καθοδική η τάση στο ημερήσιο κι αν ενεργοποιηθεί το σενάριο διπλής κορυφής η τεχνική εικόνα θα επιδεινωθεί. Ήδη δοκιμάστηκε η μεσαία ΒΒ στο εβδομαδιαίο.

Κλείσιμο κάτω από τη μεσαία ΒΒ στο εβδομαδιαίο είχαμε και στην ΕΛΤΟΝ που είναι ξεκάθαρα σε καθοδική στο ημερήσιο. Για να αλλάξει η εικόνα απαιτείται υπέρβαση των 2,89 ευρώ.

Καθαρά ανοδική η εικόνα στην ΕΣΥΜΒ που πήρε ώθηση μετά τη διάσπαση της μακροπρόθεσμης αντίστασης.

ΔEITE AKOMH

SP500, DJIAA, DAX, ΓΔ, ΕΤΕ, FTSEM  (Goldfish)

ΕΤΕ Δ.Κ

ΓΔ, ΤΙΤΑΝ, ΜΠΕΛΑΑΛΦΑΕΥΡΩΒEΛXA, ΕΛΠΕ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *