Μεσοβδόμαδη ανασκόπηση

Στασιμότητα στην αγορά κι είναι βέβαιο ότι δεν πάμε πουθενά με 13 από τις 25 μετοχές του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να είναι στην κόκκινη περιοχή αφού η τελευταία παραβίαση που κατέγραψαν ήταν σε οριζόντια στήριξη. 3 ακόμα που σημειώνονται με κίτρινο χρώμα βρίσκονται πολύ κοντά στις στηρίξεις άρα μπορεί κι αυτές να αλλάξουν χρώμα ανά πάσα (στραβή) στιγμή. Και μόνο όμως με τις 4 από τις 10 με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο κόκκινο είναι αρκετό για να παρουσιάζει η αγορά αυτή την εικόνα στασιμότητας όσο αυτές δεν παραβιάζουν τις αντιστάσεις τους να αλλάζουν χρώμα και μάλιστα με την προϋπόθεση να κρατηθούν η ΕΤΕ η ΑΛΦΑ κι η ΔΕΗ η ΠΕΙΡ κι η JUMBO πάνω από τις δικές τους στηρίξεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τον ΣΑΓΔ η συνολική απόδοση του ΓΔ βρίσκεται σε υψηλά 12 ετών με τον RSI υπεραγορασμένο στο εβδομαδιαίο και στο μηνιαίο διάγραμμα. Ο σχηματισμός της μεγάλης αναστροφής παραμένει πάντα ενεργοποιημένος  αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει στους στόχους του άμεσα.

Ήδη στο ημερήσιο ο RSI μετά και τις αποκλίσεις του έχει προχωρήσει σε αποφόρτιση αν κι εξακολουθεί να βρίσκεται πιο κοντά στο πρόσφατο υψηλό του παρά στην οριζόντια στήριξη η οποία πάντως απέχει λιγότερο από -3%.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *