ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Νέα υψηλά – ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, DAX, DJIA: Με τη ματιά του Goldfish

Μια ανάσα πλέον απομένει ως τις 3170 μονάδες  όπου έχουμε σύμπτωση του 1ο στόχου του μεγάλου διπλού πάτου και του 61,8% διόρθωσης όλου του πτωτικού από τα υψηλά του 2014 κι αν πιστέψουμε τον μίνι διπλό πυθμένα που ενεργοποιήθηκε σήμερα θα πάμε και αρκετά υψηλότερα παρά τις αποκλίσεις και τα 5 μετεκλογικά gaps.

Ακολουθούν οι εκτιμήσεις του Goldfish όπως αντιγράφηκαν από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που λαμβάνουν πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι πελάτες της Vital Finace:

ΓΔ 3 Σενάρια

Παραμονή του δείκτη στο βραχυχρόνιο ανοδικό κανάλι. Το τοπικό χαμηλό και φυσικά το εν λόγω ανοδικό κανάλι αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε περίπτωση που απειληθούν ξανά με καθοδική τους διάσπαση (αποτελούν πλέον ισχυρά stop long).

Ακολουθούν τα βασικά σενάρια με τα βάση τα οποία αντιλαμβανόμαστε την ευρύτερη κίνηση της αγοράς. Σε όλα εκτιμούμε ότι είναι αρκετά πιθανό να εμφανιστεί μία λίγο ευρύτερη υποχώρηση από υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Ο βαθμός αυτής της υποχώρησης είναι αυτός που θα ορίσει και τις πιθανότητες του κάθε σεναρίου:

α) Η πλέον θετική έκβαση: 

– Ο δείκτης θα αρνηθεί να παραβιάσει καθοδικά το ευρύτερο ανοδικό κανάλι.

– Θα επανέλθει ανοδικά και θα υπερβεί καθαρά τα υψηλά του 2014.

Η διόρθωση θα θεωρηθεί ως το κύμα "ii" του ενδιάμεσου ισχυρού ανοδικού κύματος 3:

Το σενάριο αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν εμφανιστούν παρόμοιες  εξελίξεις και στις ξένες αγορές.

β) Το ενδιάμεσο σενάριο:

Το σενάριο αυτό έχει να κάνει κυρίως με το ποιό είναι το "διαγραμματικό" τέλος της διόρθωσης στην περιοχή των 780 μονάδων (και όχι το απόλυτο χαμηλό).

– Αν η διόρθωση αυτή πήρε την μορφή ενός οριζόντιου τριγώνου "abcde" τότε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχει ακόμα εμφανιστεί το κύμα "iv" το οποίο πιθανότατα θα είναι σχετικά ρηχό και τύπου flat.

– Η κορύφωση του κύματος "3" τοποθετείται στην περιοχή των υψηλών του 2014:

γ) Το δυσμενές σενάριο:

Σε αυτό (που στην τρέχουσα φάση εκτιμούμε ότι δεν έχει τις περισσότερες πιθανότητες) η υποχώρηση θα λάβει σημαντικές διαστάσεις, τυπικά πάνω από 15% υποχώρηση. Θα έχει την μορφή "sharp" (ραγδαία καθοδικό δηλαδή) σε αντίθεση με το "lat" abc στις 778 μονάδες.

– Ο τελικός στόχος της ανόδου (από τα χαμηλά του 2020) τοποθετείται στην περιοχή των υψηλών του 2014:

DJIA

Προσπάθεια επαναφοράς του δείκτη στα τοπικά υψηλά και στα υψηλά των 34.712 μονάδων. Το σενάριο της ευρύτερη διόρθωσης, όπως έχουμε προαναφέρει, μπορεί να παραμείνει ενεργό με βραχυχρόνια μόνο υπέρβαση των 34.712 μονάδων. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον θέμα λίγων συνεδριάσεων για να μας δείξει η αγορά τις πραγματικές προθέσεις της. 

– Σε βραχυχρόνιο επίπεδο, το σενάριο αυτό είναι συμβατό κυματικά με ένα καταληκτικό κύμα (c) του "b" τύπου ”ending”. 

– Αντίθετα, με υπέρβαση των 35.500 μονάδων εκτιμούμε ότι θα περιοριστούν οι πιθανότητές του και θα αναμένουμε ανοδική επέκταση η οποία και θα πρέπει να ακολουθηθεί αγοραστικά:

DAX

Ομαλή η βραχυχρόνια εξέλιξη είτε το πρόσφατο καθοδικό είναι 3 η 5 κυμάτων. Η ειδοποιός διαφορά τους θα εμφανιστεί πολύ σύντομα και θα αφορά το πόσο γρήγορα ο δείκτης θα κινηθεί σε νεότερα υψηλά.

– Αν αρνηθεί να το κάνει άμεσα, θα έχουμε σε εξέλιξη ένα λίγο ευρύτερο οριζόντιο διορθωτικό τύπου "τριγώνου" και τα νεότερα ιστορικά υψηλά θα αναβληθούν για μικρό χρονικό διάστημα:

– Αν κινηθεί σύντομα ανοδικά και τα υπερβεί καθαρά τότε θα θεωρήσουμε λήξαν το κύμα "iv" στις 15.713 μονάδες ως "flat" (3-3-5 ή 3-3-3).

Και στις δύο περιπτώσεις η κορύφωση εκτιμούμε ότι δεν θα είναι πολύ υψηλότερα με βάση το προηγηθέν μικρό κύμα ”"ii". Ενδεικτικά, τα βασικά επίπεδα fibo ανοδικής επέκτασης που εκτιμούμε ως σημαντικότερα:

Το σημαντικό στα παραπάνω βραχυχρόνια σενάρια είναι ότι η ανοδική κίνηση του δείκτη τείνει προς ολοκλήρωση ενός ανοδικού προωθητικού και επομένως θα αναμένουμε να εμφανιστεί μία κάπως ευρύτερη υποχώρηση.

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *