Σχόλια για τη συνεδρίαση της 3 και 4/5/23 – Coca Cola EEE, ALOUMYL, LAVIFARM – NASDAQ 5/5

Η κίνηση των τιμών μέσα στο πλαγιοκαθοδικό κανάλι των τελευταίων ημερών συνεχίστηκε και χθες χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές εξάρσεις άξιες ειδικής αναφοράς, οπότε επιλέχθηκε το επικαιροποιημένο πινακάκι με τους σχηματισμούς και τους στόχους τους αλλά και με τις στηρίξεις για τις μετοχές που βρίσκονται στην μπλε περιοχή αφού η τελευταία τους ένδειξη ήταν για ανοδική τάση κι είναι τετραπλάσιες σχεδόν από τις μετοχές στο κόκκινο αφού η τελευταία τους ένδειξη ήταν για καθοδική αλλαγή τάσης κι αναφέρονται οι οριζόντιες αντιστάσεις που πρέπει να ξεπεράσουν για να αλλάξουν χρώμα.

Η τάση βεβαίως μπορεί να δίνει ενδείξεις αλλαγής αλλά δεν δίνει και περαιτέρω στοιχεία για το αν σκοπεύει να συνεχίσει και για πόσο σύμφωνα με την αρχική ένδειξη.

Η ένδειξη ας πούμε της τρίτης για καθοδική αλλαγή στον ΓΔ και τον FTSE δεν επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση χάρις κυρίως στην αντίδραση των ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και την 3Ε που συνεχίζει ην ανοδική της πορεία προς την παράλληλη της Σ1 και την R την πάνω γραμμή του τριγώνου R-Σ. Ο RSI του εβδομαδιαίου πάντως έχει μπει για τα καλά στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών κι αυτό δεν μπορεί παρά να δυσκολέψει κάποια στιγμή την κίνηση.

Μια μετοχή που επέστρεψε στην μπλε ζώνη χθες ήταν η ΛΑΒΙ που ενεργοποίησε κι ένα μίνι διπλό πάτο με μεγάλη αύξηση του όγκου της σε σχέση με αυτόν για περισσότερο από ένα μήνα τώρα...

Ο στόχος βέβαια ισχύει λιγότερο όσο οι τιμές βρίσκονται πάνω από τα 0,42 ευρώ.

Αντίθετα η ΑΛΜΥ που έχει απενεργοποιήσει τον ανάποδο ΩΚΩ της χωρίς να πιάσει ούτε τον πρώτο στόχο του, έδωσε την ανάποδη ένδειξη και παραλίγο να δώσει κλείσιμο με διάσπαση της γραμμής στήριξης του καθοδικού τριγώνου πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κίνηση κάτω κι από την οριζόντια στήριξη του εβδομαδιαίου στα 1,97 ευρώ. Οι όγκοι συναλλαγών πάντως έχουν μειωθεί πολύ κι ίσως οι αγοραστές να καραδοκούν ... σκέφτομαι...

Η αρνητική απόκλιση στο εβδομαδιαίο ίσως σηματοδότησε αυτή την όχι κι ευκαταφρόνητη διόρθωση. Κάτω από 1,97 οι αγορασμένοι θα ελπίζουν να κρατήσει η S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συγκριτικό 10 παρόχων ρεύματος ΜΑΙΟΥ

Σχόλιο για 4/5

ΓΔ 

ΟΠΑΠ

APPLE (PANOS 999)

NASDAQ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *