Οι σημειώσεις του ΣΚ για Ελληνικούς και ξένους δείκτες, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΧΑ, ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ, ΙΝΤΚΑ

Την άλλη όψη της διαφοροποίησης επιφύλαξε ως τώρα ο Μάρτιος για το ΧΑΑ σε σύγκριση με τις μεγάλες ξένες αγορές με τις αμφιβολίες και τις αβεβαιότητες να κτυπούν πανταχόθεν την ψυχολογία στην αγορά:

Πρωταγωνιστής στην πτώση όπως και στην άνοδο ο ΔΤΡ που είναι κι ο μόνος που άγγιξε τους κινητούς που καθορίζουν την μεσοπρόθεσμη σε εβδομαδιαίο και ημερήσιο όπως βλέπουμε στα συγκριτικά διαγράμματα που ακολουθούν:

Τη χειρότερη εικόνα όπως και τους τελευταίους 9 μήνες (αφού πάτωσε η ΠΕΙΡ) παρουσιάζει η ΑΛΦΑ τόσο ως προς τους κρίσιμους κινητούς όσο και τα ποσοστά διόρθωσης έκτοτε, όπως βλέπουμε στα εβδομαδιαία διαγράμματα.

Στον αντίποδα η ΕΤΕ που τυπικά τουλάχιστον δεν έχει ακόμα ένδειξη αλλαγής της τάσης στο ημερήσιο πράγμα που αναμένεται από αύριο αφού το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά της είναι πολύ κοντά, στο χαμηλό της εβδομάδας που πέρασε. Οι βασικές ανοδικές γραμμές τάσης S και Σ που βλέπουμε στο μηνιαίο διάγραμμα είναι πολύ κρίσιμες όχι μόνο για την ΕΤΕ και τον ΔΤΡ αλλά και για όλη την αγορά. Ακόμα και το ενδεχόμενο να δοκιμαστούν έστω φαίνεται πολύ απαισιόδοξο ως σενάριο αλλά με τόσα που έχουμε δει χρόνια τώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Μια και όλες τις βαριές μετοχές τις έχουμε δει στις τελευταίες αναρτήσεις είναι καιρός να δούμε τις σημειώσεις για μερικές που δεν έχουν μπει τελευταία και παρουσιάζουν προβληματική τεχνική εικόνα.

Στα ΕΛΠΕ είχαμε κορύφωση στη συμβολή των παράλληλων των βασικών ανοδικών γραμμών τάσης και έχουμε σαφή ένδειξη για αλλαγή της ημερήσιας τάσης από τη διάσπαση των τελευταίων τοπικών χαμηλών και διασπάσεις ακόμα και των κινητών που προδιαθέτουν για αλλαγή και στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχουμε αντίστοιχη εικόνα επίσηςΤα ίδια και λίγο χειρότερα έχουμε στην ΛΑΜΔΑ όπου δοκιμάζεται η βασική ανοδική γραμμή τάσης και τα τοπικά χαμηλά στο εβδομαδιαίο βρίσκονται πολύ πιο κοντά. Σε καθοδική τάση είναι ως γνωστόν κι η ΕΛΧΑ που επίσης έθεσε σε αμφιβολία και τη μεσοπρόθεσμη εικόνα με την διάσπαση των βασικών κινητών στο εβδομαδιαίο.Πτωτική διάσπαση της γραμμής τάσης και των βασικών κινητών είχαμε και στην ΙΝΤΚΑ που προσεγγίζει τις βασικές οριζόντιες στηρίξεις της στο εβδομαδιαίο.Στην ΕΝΤΕΡ είχαμε αυτή την εβδομάδα ένδειξη αλλαγής τάσης και στο εβδομαδιαίο τόσο από την προσωρινή διάσπαση των τελευταίων εβδομαδιαίων τοπικών χαμηλών όσο και από τους κινητούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ

ΠΛΑΘ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *