ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ALPHA BANK: Ψάχνοντας (πάλι) τον πάτο – SP500, DJIA – FTSE L.C 13/3/23

Καθολική η μεταβολή της ημερήσιας τάσης σε καθοδική που είναι ορατή στην οικεία στήλη όπου πλέον είναι ευκολότερο να μετρήσει κανείς τους τίτλους των οποίων οι τιμές δεν παραβίασαν τις οριζόντιες στηρίξεις τους. Σημειώνεται βέβαια ότι στο εβδομαδιαίο δεν έχουμε καμιά μεταβολή καιρό τώρα. Σύγκρουση ενδείξεων μεταξύ της βραχυπρόθεσμης και της κύριας τάσης της αγοράς δηλαδή.

Η περίοδος με ανοδική τάση στους βασικούς δείκτες μας διήρκησε 20 εβδομάδες (από τα μέσα Οκτωβρίου), αλλά πλέον η ένδειξη αλλαγής με όρους fractals έχει εκδοθεί για όλους.

Η πτώση είναι πολύ γρήγορη και με κάνει να ξανασκέφτομαι τα σενάρια να βλέπουμε τις τιμές του ΓΔ να διορθώνουν μεγαλύτερο ανοδικό κομμάτι σύμφωνα με τις σημειώσεις στα διαγράμματα με τη μεγαλύτερη εικόνα που ακολουθούν:

Κύριος υπεύθυνος για την ένταση της πτώσης είναι βέβαια οι τράπεζες από τις οποίες μόνο η ΕΤΕ δεν έχει ακόμα κοκκινίσει

Ο Μάρτιος δεν πάει μέχρι στιγμής καθόλου καλά για καμία τους......με την ΑΛΦΑ να είναι πρώτη και ταχύτερη στον κατήφορο. Επί δυο εβδομάδες πάντως έδωσε ευκαιρίες εξόδου στον στόχο της σφήνας της.  Και βέβαια σκέφτομαι και γι αυτή ότι φαίνονται αισιόδοξα τα δυσμενή σενάρια που ανέβηκαν πρόσφατα και ότι έχει ολοκληρωθεί όλο το κ. 3 σύμφωνα με τις παρακάτω σημειώσεις:

Καλά θα είναι να έφτανε δηλαδή μόνο μέχρι το ανοδικό γκαπ στο 50%. Τα πτωτικά πάντως έγιναν ήδη 4 σε 7 μόλις συνεδριάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (LAAPS)

SP500,. ΓΔ (Goldfish)

DJIA, SP500

MOH Δ.Κ

FTSE

DJIA (LAAPS)

ΓΕΚΤΕΡΝΑ Ενεργοποίηση καθοδικών σχηματισμών

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *