ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σενάρια Διόρθωσης – ΓΔ: Κυματικές εκτιμήεις

0,028 ευρώ πάνω από τον μεγάλο στόχο του μακροπρόθεσμου διπλού πυθμένα οι τιμές κορύφωσαν για την ώρα τουλάχιστον με το εβδομαδιαίο κερί να δείχνει ότι ήρθε και εδώ η ώρα της διόρθωσης. Στην μεγάλη εικόνα βλέπουμε πιθανά σενάρια -  κυματικής εξέλιξης στα οποία περιλαμβάνεται και το σενάριο να τέλειωσε όλη η αντίδραση από τα χαμηλά του καλοκαιριού με πέντε ανορθόδοξα κύματα, σενάριο όμως που το θεωρώ ότι συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες επαλήθευσης. Πιθανότερο είναι αυτό που φαίνεται καλύτερα στο μηνιαίο, να έχει ολοκληρωθεί  το τρίτο εσωτερικό κύμα (μαύρο) 0,175 ευρώ πριν τον τελικό στόχο και του πιο πρόσφατου διπλού πυθμένα του 2022.

Στο ημερήσιο διάγραμμα βλέπουμε ότι οι τιμές έφθασαν χθες το 38,2% διόρθωσης αυτού του τρίτου κύματος εσωτερικού του μεγαλύτερου κ. 3 που ήταν σχεδόν διπλάσιο του εσωτερικού κύματος 1. Το πλησιέστερο από τα δυο ανοδικά gaps έκλεισε στο χθεσινό χαμηλό και το επόμενο είναι πολύ χαμηλά για να το σκεφτούμε σοβαρά. Πιο σοβαρά έχω στα υπόψη τα δυο καθοδικά gaps αφού θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε και μια αντίδραση μια και το εσωτερικό κύμα 4 δεν μπορεί φυσιολογικά να διορθώσει περισσότερο από το 50% οπότε αν σκοπεύει να φθάσει εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει από υψηλότερα επίπεδα για να μην σκεφτόμαστε το καφέ σενάριο που προαναφέρθηκε.

Με όρους fractals η τάση στο ημερήσιο αλλάζει στα 4,28 ευρώ οπότε μιλάμε για παραβίαση και του fibo επίπεδο διόρθωσης 61,8%.

Το 38,2% της διόρθωσης όλης της κίνησης από τα χαμηλά του Ιουλίου βρίσκεται στα 4,45 ευρώ και το 50% στα 4,11. Η κορυφή όμως του πρώτου κύματος είναι στα 4,115 οπότε μπλέξαμε πάλι!

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν να είναι σωστές οι μετρήσεις για τις οποίες  έχω κι εγώ σοβαρές αμφιβολίες οπότε μπαίνουν με ερωτηματικό περισσότερο σαν απόπειρα να εκμαιεύσω τις εκτιμήσεις των κυματιστών μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ (ΤΑΣΟΣ)

ΓΔ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (ΤΑΣΟΣ), (SOLWN), (ZELIS)

ΔΤΡ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *