ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ)

Σημαντική η πτώση των τιμών χρεώσεων των παρόχων κι ανακατατάξεις στον πίνακα με αυξημένη συμμετοχή 10 διαφορετικών εταιρειών.

Στους πίνακες που ακολουθούν βλέπουμε τις μηνιαίες χρεώσεις των τελευταίων 5 μηνών τόσο αυτές που ζητούν οι πάροχοι όσο κι αυτές που πληρώνει ο καταναλωτής μετά την κρατική επιδότηση (ΤΕΜ)

Παρατίθενται και κάποια παραδείγματα μικρομεσαίων καταναλώσεων αφ' ενός για τον Φεβρουάριο κι αφ' ετέρου για όλο το πεντάμηνο κάνοντας την υπόθεση εργασίας ότι οι καταναλώσεις θα ήταν στα ίδια επίπεδα κάθε μήνα (500 ή 350 kwh) προκειμένου να συγκρίνουμε τι θα πλήρωνε κάποιος που ήταν σταθερός πελάτης στους παρόχους αυτούς όλο το 5μηνο, προκειμένου να κρίνει ο καθένας αν τελικά αξίζει να ασχολείται και να το ψάχνει. Για το σκοπό αυτό έχει αναγραφεί και το ποσοστό οφέλους σε σχέση με τις τιμές της ΔΕΗ που είναι οι υψηλότερες, κατά μέσο όρο 5μήνου τουλάχιστον.

Μια παρατήρηση είναι ότι η ΗΡΩΝ, η Φυσικό Αέριο κι η ΕΛΙΝ παρέμειναν σταθερά σε καλές συγκριτικά τιμές. Την πιο σημαντική διαφορά την έκανε η ΔΕΗ που βγαίνει αυτό το μήνα φθηνότερη σε σύγκριση με κάποιους από τους άλλους παρόχους

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι ο μεγάλος ωφελημένος για αυτόν τον μήνα θα είναι ο ... προϋπολογισμός αφού θα χρειαστεί μόνο ένα μικρά κλάσμα  από τα χρήματα που δαπανήθηκαν τον Ιανουάριο κι όχι μόνο.

Ο συναγωνισμός πάντως έχει ζωηρέψει κι όπως το καταλαβαίνω εγώ σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές των φθηνότερων του περασμένου διαστήματος κατέβηκαν αισθητά για τον Φεβρουάριο. Ένα άλλο δείγμα που βίωσα προσωπικά ήταν μια κλήση πριν μερικές μέρες από τον πάροχο από το οποίον έφυγα για την ΗΡΩΝ, όπως είχα γράψει στο 1ο ένθετο, έχοντας προφανώς λάβει από την ΔΕΔΔΗΕ την σχετική ενημέρωση, με πήρε και μου είπε να αγνοήσω τις τιμές που έχουν ανακοινώσει γιατί για μένα ειδικά προκειμένου να παραμείνω στο πελατολόγιό τους, θα ισχύσει μεγάλη έκπτωση κι επιπλέον θα μου κάνουν και δώρο 100 ευρώ εξτρά από τον αμέσως επόμενο λογαριασμό και μέχρι να συμψηφισθεί το 100ρικο από τις χρώσεις μου!!!
Τους απάντησα ότι άργησαν λίγο και δεν ήθελα να μπλέξω με αναιρέσεις αλλά θαύμασα το ζόρι που τραβούσαν!
Να υπενθυμίσω την παράκληση τυχόν σχόλια να αναφέρονται αποκλειστικά στο θέμα των παρόχων.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *