ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Σε νέα υψηλά – LAMDA DEVELOPMENT: Επάνοδος σε ανοδική τάση

Σειρά του ΔΤΡ χθες να διασπάσει το υψηλό του 2022. Προηγήθηκε η διάσπαση των κατερχόμενων γραμμών μακροπρόθεσμης τάσης για πρώτη φορά πριν τρεις εβδομάδες και αυτή του τριγώνου R1-S που θέτει μακροπρόθεσμο στόχο την υπέρβαση ακόμα και του υψηλού του 2016.

Οι τιμές απέχουν πλέον ελάχιστα από το μέγιστο στόχο του ανάστροφου ΩΚΩ στις 759 μονάδες όπου το 3ο κύμα από τα χαμηλά του καλοκαιριού φθάνει το 161,8% του πρώτου κύματος. Επόμενη οριζόντια αντίσταση είναι τα υψηλά του 2019.Στο ημερήσιο η τάση είναι ανοδική με όρους fractals από τα μέσα Οκτωβρίου κι από σήμερα αναμένεται να ανέβει η στήριξη στις 710,81 μονάδες, το χαμηλό της περασμένης Πέμπτης. Τυχόν διάσπαση αυτού του σημείου από βδομάδα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιο αισθητή διόρθωση.

Στη ΛΑΜΔΑ είχαμε σήμερα υπέρβαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά ημερήσια υψηλά κι ενεργοποίηση μικρού σχηματισμού διπλού πυθμένα (Δ.Π) με στόχο στα 6,44 ευρώ.

Τυχόν επίτευξη αυτού του στόχου σημαίνει ότι θα έχουν ενεργοποιηθεί και άλλοι μεγαλύτεροι σχηματισμοί ανοδικής αντιστροφής Δ.Π και ΩΚΩ με στόχους αρκετά ψηλότερα όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο. Η τάση εδώ είναι τυπικά μόνο ανοδική και ουσιαστικά ουδέτερη και η ασθενής ως τώρα αντίδραση έχει ξεκινήσει στον στόχο του μεγάλου ΩΚΩ με ανοδική απόκλιση στον RSI.

Στη μεγάλη εικόνα παρατηρείται μια οριακή κρυφή απόκλιση στα τελευταία χαμηλά του 2022. Το καλύτερο σενάριο είναι να μην απειληθεί πλέον η πράσινη ανερχόμενη γραμμή τάσης από το 2012 και οι τιμές να κινηθούν ξανά προς την κόκκινη κατερχόμενη επιτρέποντας σενάρια να είδαμε στα 4,805 και 5,10 ευρώ ένα οριστικό διπλό πυθμένα.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *