ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Στο τέλος του Αυγούστου – ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, JUMBO

Ο μήνας που ξεκίνησε με πάρτι τέλειωσε ανάποδα με τις τιμές να φτιάχνουν ένα ακόμα κερί με προβληματική άνω σκιά, με τους πωλητές να παίρνουν καθαρά το πάνω χέρι αμέσως μόλις προσεγγίστηκε το υψηλό του Ιουνίου και η αντίσταση του κινητού των τελευταίων 6 μηνιαίων υψηλών. Οι τιμές έκλεισαν τελικά κάτω και από τον κινητό των 12 μηνών πολύ κοντά στο άνοιγμα και τα χαμηλά του μήνα.

Η διόρθωση έφθασε πολύ κοντά στο 38,2% όλης της ανοδικής αντίδρασης και είναι πολύ κοντά στις 2039 μονάδες όπου θα έχουμε την πρώτη επιβεβαίωση αλλαγής της  ημερήσιας τάσης. Το καλό σενάριο θα είναι να σχηματίζεται ο δεξιός ώμος του ανάποδου ΩΚΩ που έχουμε αναφέρει στις τελευταίες ανασκοπήσεις του δείκτη (και του ΓΔ για τον οποίον ισχύουν ακριβής τα ίδια). Αυτό το σενάριο βέβαια δείχνει πια πολύ αισιόδοξο με βάση το κλίμα στις μεγάλες ξένες αγορές.

Οι βαριές μετοχές όπως ο ΟΤΕ, ο ΕΕΕ, η ΜΠΕΛΑ και τελευταίος χθες ο ΟΠΑΠ, που στήριξαν τους δείκτες όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δώσει ένδειξη ότι βρίσκονται πλέον σε καθοδική τάση ενώ και οι ΕΤΕ και ΑΛΦΑ μοιάζει θέμα χρόνου να τους ακολουθήσουν. Οι μισοί τίτλοι στο (ελαφρώς συρρικνωμένο) πινακάκι βρίσκονται πλέον στο κόκκινο στην στήλη της ημερήσιας τάσης ενώ στη στήλη της εβδομαδιαίας η μεγάλη πλειοψηφία είναι στο κόκκινο με μόνο 9 εξαιρέσεις.

Με βάση τα παραπάνω εκτιμάται ότι ανοδικές γραμμές τάσης του μηνιαίου διαγράμματος θα δοκιμαστούν ως στηρίξεις ίσως και πολύ σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΕΕ 

ΟΤΕ

ΜΠΕΛΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *