SP500 SELL IN MAY – ΔΕΗ

Απέφυγε το νέο χαμηλότερο χαμηλό έτους χθες σε αντίθεση με το cfd του (το πρωί) και τον DJIA κι έβγαλε και θετική απόκλιση, λίγο κάτω από τον 1ο στόχο της τοπικής διπλής κορυφής (Δ.Κ) και την ισότητα του 3ου με το πρώτο κύμα της διόρθωσης.

Κάποιοι μιλούν για bear trap ή για υποψήφιο τοπικό διπλό πιθμένα αλλά εγώ βλέπω το δείκτη σε πτωτική τάση σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο να χάνει όλο και περισσότερο την "ψυχραιμία" του όπως τότε με την πανδημία.

Βλέπω ακόμα ότι πρόσφατα είχε μια παρόμοια απόκλιση που έδωσε μεν μια αντίδραση η οποία όμως ίσα ίσα που έφθασε να φτιάξει τη δεύτερη κορυφή του σχηματισμού της Δ.Κ.

Το 38,2% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά της πανδημίας είναι στις ~3.815 μονάδες, λίγο κάτω από τον θεωρητικό στόχο της Δ.Κ κι αυτά δεν πιάστηκαν ακόμα...

To SELL βέβαια δεν ξεκίνησε το Μάη αφού ο Απρίλιος ήταν χειρότερος...μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Να βάλω κι ένα στατιστικό στη μεγάλη εικόνα όπου παρατηρείται ότι μετά την καταστροφή του 2007 οι απώλειες του δείκτη έχουν αγγίξει 2 φορές το θεωρητικό όριο της BEAR MARKET, το 20% δηλαδή και ακόμα μια το ξεπέρασαν αρκετά (στα χαμηλά της πανδημίας) ενώ τις άλλες αντέδρασαν άμεσα. Τώρα βρισκόμαστε στην 4η προσέγγιση οπότε στατιστικά τουλάχιστον έχει ένα λόγο να αντιδράσει...

ΥΓ 20/5: Επίτευξη στόχων άμεσα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *