ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ανασκόπηση στη μικρή και τη μεγάλη εικόνα

Τις αρνητικές αποκλίσεις σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο που καταγράφηκαν στα πρόσφατα υψηλά ακολούθησε μια ήπια (την πρώτη εβδομάδα) διόρθωση, η οποία υπό το βάρος των συνεπειών της Ρωσικής εισβολής εξελίχθηκε σε σφοδρή πτώση, που μέσα σε πέντε συνεδριάσεις έδωσε διασπάσεις των οριζόντιων στηρίξεων στο ημερήσιο, στο εβδομαδιαίο και το μηνιαίο, με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον καθοδική τάση παντού.

Οι τιμές δεν διέσπασαν μόνο την πρώτη οριζόντια στήριξη αλλά οκτώ συνολικά εβδομαδιαία low fractals δυο από τα οποία ήταν και μηνιαία κι έφθασαν πολύ σύντομα να έχουν διορθώσει ως και 38,2% όλη την άνοδο από τα χαμηλά του Νοέμβρη και του Μάρτη του 2020.

Μια πρώτη αντίδραση από αυτά τα επίπεδα είδαμε χθες αφού ο δείκτης ακολούθησε όλους τος μεγάλους ξένους δείκτες έστω και με σαφή υστέρηση σε σχέση με τους δείκτες σε Γερμανία Γαλλία και Ιταλία. Τα πλησιέστερα ανοδικά χάσματα που είναι ανοικτά φαίνονται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα. Στο ημερήσιο φαίνονται τα πτωτικά από τα οποία το πρώτο έκλεισε σήμερα.

Ο μήνας έχει βέβαια πολύ δρόμο ακόμα,  αλλά για να τεθεί μια πρώτη αμφισβήτηση της γενικευμένης καθοδικής τάσης μεσομακροπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε το κλείσιμό του πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Χ, ο οποίος αν δεν δούμε χαμηλότερα χαμηλά θα είναι λίγο πάνω από τις 2033 μονάδες κι ακόμα καλύτερα πάνω από τις 2052,58, που είναι και το επίπεδο του οποίου η διάσπαση έδωσε σαφή ένδειξη αλλαγής της τάσης στη μεγάλη εικόνα, που επαληθεύτηκε άμεσα με την απώλεια 170 μονάδων ως το τελευταίο χαμηλό.

Ακόμα κι αν τα καταφέρει πάντως δεν θα έχει διορθώσει ούτε το 38,% της πτώσης του.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *