Bakkt Holdings, Inc. by Architect

Η Bakkt Holdings, Inc. (BKKT) είναι μια πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που συνδέει επιχειρήσεις, καταναλωτές και ιδρύματα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 5 βασικούς τομείς: Μετρητά, κρυπτονομίσματα, Royalty Cards,NFTκαι δωροκάρτες….στα οποία προσφέρει ένα εννιαίο ‘πορτοφόλι’ και πλατφόρμα.Τα συστήματά της τα χρησιμοποιούν τόσο ιδρύματα που χρειάζονται έναν ενδιάμεσο broker όσο και ιδιώτες λιανικής, καθώς διαθέτει ατομικούς λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων και μετρητών μέσω της εφαρμογής της. Τέλος, εξυπηρετεί και απευθείας επιχειρήσεις παρέχοντας λύσεις εφαρμογών δωροκάρτας και επιβράβευσης/ πόντων. (πχ μίλια αεροπορικών εταιρειών)

Εικονίδιο

(όλα τα γραφήματα είναι από : Bakkt Investor Day 2021)

Συνδυάζοντας πολλά διαφορετικά αντικείμενα σε μια εφαρμογή , απευθύνεται συνολικά σε μία μεγάλη αγορά, η οποία αναμένται να είναι πολύ μεγαλύτερη στο μέλλον.
Βεβαίως, για τους ίδιους λόγους (πολλά αντικείμενα) έχει πολλούς και σημαντικούς ανταγωνιστές Μεταξύ άλλων η Coinbase (COIN), η Square (SQ), η Binance κ.α από το χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς και οι Fintech ψηφιακών πορτοφολιών (PayPal ,revolut, sofi κ.α).

Εικονίδιο

Τα πλεονεκτήματα της Bkkt είναι αφενός η ‘εννιαία’ πλατφόρμα για ‘όλα’…αλλά κυρίως οι ‘πλάτες’ και οι διασυνδέσεις που διαθέτει. Η εταιρεία είναι θυγατρική της ICE ( Intercontinental Exchange)

, της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας συναλλαγών και συναλλάγματος, η οποία μεταξύ άλλων κατέχει και το αμερικανικό χρηματιστήριο (NYSE). Αφορά δλδ έναν οργανισμό με ρίζες και διασυνδέσεις στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό κατεστημένο..κάτι που ίσως εξηγεί και τις επιτυχίες της στις πρόσφατες συμφωνίες που έκανε. Συγκεκριμένα η Bkkt συμφώνησε να γίνει ο custodian πάροχος υπηρεσίων της Fiserv (των 60 δις κεφαλαιοποίησης) και κυρίως, της MASTERCARD.

Εικονίδιο

Η συμφωνία με τη Mastercard προβλέπει ότι αυτή θα χρησιμοποιεί τα συστήματα της BKKT για να προσφέρει και να εκκαθαρίζει υπηρεσίες crypto στο σύστημα της, για λογαριασμό τρίτων. Το παραπάνω σημαίνει, σε απλά ελληνικά, ότι ο Μήτσος στο μπακάλικο της γειτονιάς, είναι πιθανόν σε 2-3 έτη να μπορεί να δεχθεί πληρωμή σε crypto από οποιαδήποτε εκδότη mastercard (πχ ελληνικές τράπεζες) με την Bqqt να εκκαθαρίζει τη συναλλαγή με το αζημίωτο.

https://www.mastercard.com/...

Αν και οι χρεωστικές κάρτες με crypto δεν είναι κάτι νέο (coinbase, crypto.com, binance) …η συμφωνία με την Mastercard και το τεράστιο δίκτυο που διαθέτει παγκοσμίως, ίσως και να αποτελεί Game-Changer. Η ανακοίνωση της συμφωνίας αυτής, πριν περίπου1 μηνα, έστειλε τη μετοχή στο +250% σε μία ημέρα και στο Χ5 από τα χαμηλά. Από τότε, ακολούθησε ένα ισχυρό πτωτικό κύμα καθώς η αγορά 'χωνεύει' τα νέα και ποσοτικοποιεί τις προσδοκίες..

Σε κάθε περίτπωση, η αποτίμηση της εταιρείας αντιστοιχεί μόνο σε μελλοντικές προσδοκίες. Σήμερα, τα λειτουργικά έξοδα είναι πολύ υψηλότερα από τα συνολικά έσοδα και η εταιρεία απέχει πολύ από την κερδοφορία. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το dilution καθώς επί του παρόντος, διαπραγματεύονται 50 εκατομμύρια μετοχές στη δημόσια αγορά και υπάρχουν επιπλέον 125 εκατομμύρια μετοχές σε ιδιώτες μέσω RSU ή Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών…και αυτές οι μετοχές αργά ή γρήγορα θα πέσουν στην αγορα…δημιουργώντας προφανώς μεγάλες διακυμάνσεις και αναταράξεις στην τιμή της μετοχής.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *