ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Στο τέλος του Αυγούστου

Ξεκάθαρα ανοδική η τάση σε όλα τα χρονοπαράθυρα για τον ΓΔ που έδωσε το δέκατο συνεχόμενο κλείσιμο πάνω από την μεσαία bollinger band και το έβδομο συνεχόμενο πάνω από τον κινητό των 6 υψηλών μήνα.

Η ανοδική τάση στη μεγάλη εικόνα επικράτησε τελικά επαναφέροντας και τα μικρότερα χρονοπαράθυρα σε ανοδική τάση με όρους fractals

Η πιθανότητα της κρυφής αρνητικής απόκλισης στο εβδομαδιαίο θα ισχύσει μόνο αν έχουμε κλείσιμο πάνω από τις 925,83 μονάδες και ο RSI δεν πάει ψηλότερα (όπως φαίνεται) αλλά προς το παρόν η άνοδος σταμάτησε στην R.

Στο ημερήσιο δεν παρατηρείται καμιά απόκλιση ανάμεσα στις τιμές και τον RSI.

Στην τελευταία υπέρβαση βοήθησε κι η μερική αφύπνιση του ΔΤΡ που άλλαξε επιτέλους την δική του ημερήσια τάση αφού και οι 4 συστημικοί τίτλοι, στους οποίους αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι πλέον στο μπλε με τελευταία να το επιτυγχάνει την ΕΥΡΩΒ σήμερα.

Στο εβδομαδιαίο απαιτείται υπέρβαση των 600,66 μονάδων για επαναφορά σε ανοδική τάση που τώρα είναι ουδέτερη αφού η πτωτική αλλαγή του Μάη δεν επιβεβαιώθηκε από τη συνέχεια που ήταν μια ατασική κίνηση η οποία κράτησε και το σύνολο της αγοράς αντίστοιχα τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες. Η τελευταία θετική απόκλιση στο εβδομαδιαίο έχει αρχίσει να δικαιώνεται έστω και καθυστερημένα, έστω και πολύ διστακτικά.

ΔΤΡ Μ

Αυτό το μήνα πρέπει να δούμε αναμέτρηση των τιμών με την R1 Σημειώνω ότι ακόμα δεν έχει φτιάξει ένα low fractal μετά από αυτό του ιστορικού χαμηλού κι ούτε καν έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο αφού κανένα κερί έκτοτε δεν έχει κάνει χαμηλότερο χαμηλό από τα δυο προηγούμενά του...θα ισοφαρίσει δλδ τα 11 κερια μεταξύ δυο low fractals του 2015 ενω 12 εχίνε κανει στην πτώση του 2008 και του 2011 αλλά τότε είχαμε κατακρήμνιση κι όχι άνοδο όπως τώρα, με δυο μάλιστα high fractals από το ιστορικό χαμηλό κι έχει υπερβεί και δυο (τα 2 του 2020) για πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια.

Εικονίδιο

Ας δούμε τι ανέφερε στην ανάλυσή του ο goldfish με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής όπως το αντιγράφω από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό των πελατών της Vital Finance, με καθυστέρηση λόγω των γνωστών θεμάτων με τις συνδέσεις μου σήμερα.

Ο δείκτης έχει περάσει ελαφρώς πάνω από το επίπεδο τιμών που είχαμε θέσει ως στόχο της ανοδικής αντίδρασης.

Είναι πλέον σαφές ότι ΜΟΝΟ η διάσπαση του τοπικού χαμηλού των 878 μονάδων μπορεί να επιβεβαιώσει το αρνητικό σενάριο για μια υποχώρηση κάτω από τις 800 μονάδες:

Αντίθετα, αν υπάρξει άμεση ανοδική συνέχεια, η εξαιρετικά βραχυχρόνια καθυστέρηση (κύμα ii) μπορούμε με σχετική ασφάλεια να θεωρήσουμε ότι επίκειται ανοδική επέκταση καθώς θα είμαστε στην αρχή του εσωτερικού κύματος (3) σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα:

Το σενάριο αυτό φυσικά συνδέεται άμεσα και με το σενάριο ανοδικής επέκτασης και στον Dax.

 Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να αναθεωρήσουμε το βασικό μας σενάριο και να υιοθετήσουμε ως πρωτεύον το εναλλακτικό μας. Σε αυτό, όπως γνωρίζετε, θεωρούμε ως κύμα ''iv'' μια ευρύτερη διόρθωση τύπου expanded flat:

Επομένως, θα αναμένουμε από τις 830 μονάδες ένα ακόμα ανοδικό 5 κυμάτων. Για την ακριβέστερη στοχοθέτηση πιθανότατα θα απαιτηθεί να διαπιστώσουμε και το εύρος του κύματος (3) αλλά μπορούμε να αναμένουμε μια κίνηση πιο κοντά στην επέκταση 200% του κύματος 3 έναντι του 1 στην περιοχή των 988 μονάδων. Δείτε στο διάγραμμα που ακολουθεί τα βασικά επίπεδα/στόχοι για το θετικό σενάριο της αγοράς:

Η αναμενόμενη διαγραμματική εικόνα σε μεσοχρόνιο επίπεδο θα αναμένουμε να πάρει μια παρόμοια μορφή. Λόγω της ανοδικής επέκτασης η διόρθωση του κύματος ''4'' θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα και πιθανότατα λίγο πάνω από τις 800 μονάδες. Το μεσοχρόνιο ανοδικό κανάλι θα συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του:

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *