DAX, ΓΔ: Με τη ματιά του Goldfish

Αντιγραφή εκτεταμένου τμήματος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

DAX

Οι οριζόντιες κινήσεις του διαρκούν ολοένα και περισσότερο χρονικά. Η τελευταία χρειάστηκε 2 μήνες για να ολοκληρωθεί στις 15.048 μονάδες. Ομαλή ανοδική εξέλιξη θα έχουμε μόνο με άρνηση του δείκτη να υποχωρήσει κάτω από τα πολύ πρόσφατα τοπικά χαμηλά (''2'').

Θα αναμένουμε και εδώ μία ανοδική προσπάθεια 5 κυμάτων σε νεότερα υψηλά:

Ο βασικός στόχος που έχει τεθεί εδώ και καιρό είναι η ισότητα στις 16.656 μονάδες. Η εσωτερική κυματική μέτρηση συμφωνεί για την σημαντικότητα του επόμενου ανοδικού πιο κοντά στην περιοχή αυτή: 

Το ίδιο και η γνωστή κυματική μέτρηση σε εβδομαδιαίο κλείσιμο τιμών. Συνήθως, οι οριζόντιοι σχηματισμοί τύπου ''τριγώνου'' εμφανίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις στην άνοδο (η κάθοδο):

Γ. Δείκτης

Το πάνω όριο που είχε τεθεί ως βραχυχρόνιος στόχος εκπληρώθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο και χωρίς κάποια σημαντική διόρθωση ενδιάμεσα.

Αν και μπορεί να μετρηθεί και ως ''abc'' θα προτιμούσαμε να δούμε (λόγω του υψηλού ρυθμού της ανόδου) αν υπάρχει η δυνατότητα για επαναφορά σε νεότερα τοπικά υψηλά.

Εκτιμούμε ότι μια περιορισμένη διόρθωση (μέσα στα πλαίσια του 38% retracement) ταιριάζει καλύτερα με το θετικό σενάριο της ανοδικής συνέχειας σε νεότερα υψηλά των 928 μονάδων.

Στο αρνητικό σενάριο μπορούμε να δούμε δύο βασικούς δρόμους στην κίνηση του δείκτη.

- Στον πρώτο είτε έχει διαμορφωθεί το ανοδικό διορθωτικό ''abc'' (sharp) , είτε θα υπάρξει μία ακόμα κορυφή κάτω από τις 928,29 μονάδες:

- Στον δεύτερο, θα υπάρξουν καθαρά νεότερα υψηλά των 928 μονάδων αλλά με ένα ανοδικό 3 κυμάτων και από την περιοχή των 950 - 960 μονάδων θα υπάρξει εκ νέου ραγδαία υποχώρηση. Με τον τρόπο αυτό το διορθωτικό κύμα ''4'' θα λάβει την μορφή ενός ''expanded flat'' (3-3-5 η 3-3-3). Ουσιαστικά στο σενάριο αυτό ο εγχώριος δείκτης θα ακολουθήσει τις ξένες αγορές ανοδικά αλλά θα δημιουργήσει αρνητική απόκλιση στο πολύ τελευταίο ανοδικό υποκύμα τους (''5'') και η όλη προσπάθεια του θα παραμείνει 3κυματική. Με ήδη ένα επιπλέον καθοδικό κύμα ο Γ. δείκτης, κατα πάσα πιθανότητα, θα κάνει ένα τελευταίο καθοδικό 5 κυμάτων (έναντι των 3 που εκτιμούμε ως ''abc'' στις ξένες αγορές):

Κάθε σενάριο που έχουμε παρουσιάσει έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. 

Στο θετικό σενάριο στο οποίο είναι σε εξέλιξη ένα πλήρες ανοδικό 5 κυμάτων θα πρέπει να θεωρήσουμε το κύμα ''iv'' ως expanded flat και θα αναμένουμε την προσέγγιση των 950 - 960 μονάδων κατ΄ελάχιστο.

Το πλεονέκτημα στο σενάριο αυτό είναι μια περισσότερο παράλληλη κίνηση με τις διεθνείς αγορές (που δεν έχουν ακόμα κορυφώσει στο κύμα ''3''). Αυτό θα έχει ως άμεσο θετικό αποτέλεσμα η διόρθωση του κύματος ''4'' να ξεκινήσει από υψηλότερα επίπεδα (και να τελειώσει σε λιγότερο χαμηλά). Η ανερχόμενη στήριξη του ανοδικού καναλιού αποτελεί πάντα τον πρώτο ισχυρό στόχο της όποιας διόρθωσης έρθει: 

Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα ενημερωτικά μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΕΝΕΡΓ

ΑΛΜΥ

ΔΕΗ+ΑΔΜΗΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

ΙΚΤΙΝΟΣ 11/8 Αλλαγή ημερήσιας τάσης

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *