ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Οι κυματικές εκτιμήσεις του Goldfish στη λήξη του Ιουλίου – FTSE, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ

Γ. Δείκτης

Ο δείκτης συνεχίζει ανοδικά χωρίς κάποια σημαντική υποχώρηση μέχρι τώρα. Η προσέγγιση σημαντικών επιπέδων ταυτόχρονα με μια πρώτη απόκλιση ίσως αποτελέσει αφορμή για μια διόρθωση. Στο βασικό μας σενάριο η διόρθωση αυτή αν έρθει θα αποτελέσει το κύμα ''b'' της ανόδου. 

Η κρίσιμη περιοχή είναι λίγο υψηλότερα και πιο κοντά στις 910 μονάδες. Μόνο υπέρβαση και διατήρηση αυτών των επιπέδων μπορεί να αλλάξει κάτι προς το θετικότερο στην αγορά:

Σε ευρύτερο πλαίσιο, η εικόνα παραμένει η ίδια. Η ανοδική αντίδραση είναι σε εξέλιξη όπως αναμενόταν και συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για ένα ακόμα καθοδικό σκέλος κάτω από τις 800 μονάδες. Πλήρως ενδεικτική η θέση της ανερχόμενης στήριξης του καναλιού. Ο δείκτης ΄΄οφείλει΄΄ να την σεβαστεί και τουλάχιστον αν υπάρξει καθοδική της διάσπαση αυτή να είναι εξαιρετικά βραχυχρόνια:

- Καθοδική διάσπαση και του επιπέδου του 50% retracement θα ανοίξει τον δρόμο και σε πολύ αρνητικά σενάρια. Ειδικά αν το καθοδικό από τις 928 μονάδες αποδειχτεί 5 κυμάτων.

ΔΤΡ

- Θα ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα την ανάλυσή μας για το Δείκτη Τραπεζών παρουσιάζοντας πρώτο το εναλλακτικό/δευτερεύον σενάριο μας.

Σε αυτό, λόγω των 3κυματικών που έχουν αναπτυχθεί, εκτιμούμε ως βασική εξέλιξη την δημιουργία ενός οριζόντιου σχηματισμού τύπου ''τριγώνου'' abcde (''συμμετρικού'' η ''ανοδικού''). Ο σχηματισμός αυτός, ως κύμα ''4'', θα έχει ως αποστολή τα νεότερα υψηλά των 639 μονάδων, έστω και οριακά:

Η μόνη ίσως συμβατή εξέλιξη με τον Γ. Δείκτη θα είναι το θετικότερο σενάριο που έχει ήδη παρουσιαστεί (και παραμένει και αυτό δευτερεύον προς το παρόν).

Σε αυτό, θα έχουμε τον σχηματισμό ενός πολύ ευρύτερου κύματος ''iv'' ως expanded flat και μετά κίνηση σε νεότερα υψηλά προς την περιοχή των 960 μονάδων:

Και στους δύο δείκτες, η διόρθωση του κύματος ''4'' (ΓΔ) και ''b'' (ΔΤΡ) θα έρθει μετά την επίτευξη των νεότερων υψηλών.

- Στο βασικό μας σενάριο δεν έχει αλλάξει κάτι. Συνεχίζουμε να βλέπουμε ένα δεύτερο καθοδικό σκέλος μετά την τρέχουσα ανοδική αντίδραση.

Η μόνη διαφοροποίηση που μπορούμε να δούμε είναι στο ύψος της αντίδρασης και συγκεκριμμένα σε σχέση με το επίπεδο των 600 μονάδων (την κορυφή στις 600,66 μονάδες). Με βάση αυτό διακρίνουμε δύο βασικές διαγραμματικές εξελίξεις:

α) υποχώρηση και μετά αδυναμία υπέρβασης των 600 μονάδων: όπου θα έχουμε κατα πάσα πιθανότητα έναν ενδιάμεσο τριγωνικό σχηματισμό συνέχειας της κίνησης (που είναι καθοδική):

β) υπέρβαση των 600 μονάδων με ένα 3-3-3 η 3-3-5: όπου και θα έχουμε αμέσως μετά την ανάπτυξη και του δεύτερου καθοδικού σκέλους:

και στις δύο περιπτώσεις οι καθοδικοί στόχοι είναι κοινοί. Μόνο η παραβίαση του 62% retracement μπορεί να αποδειχτεί πολύ δυσμενής εξέλιξη για την αγορά καθώς εκτιμούμε ότι κάτω από εκεί ο δείκτης πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επανέλθει σε ανοδική τροχιά. Στην περίπτωση αυτή, και μόνο, θα θεωρήσουμε το τέλος του ανοδικού κύματος ''4'' στις 639 μονάδες και τον επόμενο στόχο του τα νεότερα ιστορικά χαμηλά.

Τα παραπάνω είναι ως γνωστόν ένα μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να έχει πρόσβαση μπορεί να ξεκινήσει από εδώ και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΕ Επίτευξη στόχου

ΑΛΦΑ κοντά σε αλλαγή τάσης κι ενεργοποίηση Δ.Π

FTSE (SPAND)

ΔΤΡ (SPARTAN)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ Επικαιροποίηση

ΕΤΕ (ΜΕΤΟΧΟΚΥΝΗΓΟΣ)

ΔΤΡ, ΑΛΦΑ (SPAND)

ΠΕΙΡ (FAMAGUSTA)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *