UBS ETF (LU) SOLACTIVE CHINA TECHNOLOGY by Architect – Red Cat Holdings, Exela Technologies, Outlook Therapeutics by Teo

Ο λόγος σήμερα για το UBS ETF (LU) SOLACTIVE CHINA TECHNOLOGY, ένα ETF που επενδύει στις 100 μεγαλύτερες Κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, αντιγράφοντας περίπου την λογική του γνωστού QQQ και του Nasdaq-100 για τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, και το οποίο είναι διαθέσιμο πλέον, στην Ευρώπη.
(Ticker : Xetra UIC2, Borsa Italiana CIT)

Το κεφάλαιο ακολουθεί το δείκτη Solactive China Technology Index USD με τους αντίστοιχους συντελεστές - σταθμίσεις των μετοχών.
Έχει τα βασικά χαρακτηριστικά που θεωρούνται θεμιτά, όπως :
• Είναι Ευρωπαϊκό, δλδ UCITs
• ‘Φυσικό”, δλδ κατέχει όντως τις υποκείμενες μετοχές και όχι παράγωγα τους
• Σωρευτικό (Accumulating), δλδ δεν διανέμει μερίσματα αλλά τα επανεπενδύει στις υποκείμενες μετοχές και επομένως ενσωματώνονται στην τιμή του.
Το ετήσιο κόστος/ προμήθεια του είναι στο 0,47%, το οποίο είναι σχετικά χαμηλό για ETF που έχει θέσεις και εκτός Δύσης (σε Χονγκ-Κονγκ) όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη για έναν μεμονωμένο επενδυτή. Όπως πάντα, η προμήθεια αφαιρείται από την αξία του κεφαλαίου αυτόματα και επομένως ο κάτοχος δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω από το να διακρατά.

Οι μεγαλύτερες συμμετοχές, αυτήν την περίοδο είναι οι παραπάνω
(πηγή Factsheet_DE000SL0B9H8.pdf (solactive.com) προ rebalancing

Στην Ουσία

Tο ETF αφορά όσους θέλουν να επενδύσουν στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας ως κλάδο, δίχως να κληθούν να επιλέξουν ‘μεμονωμένους’ νικητές.
Το τελευταίο τρίμηνο, οι κινεζικοί γίγαντες κεφαλαιοποίησης άνω των 200δις, έχουν υποστεί σκληρό bulling από το ΚΚΚ (Κουμμουνιστικό Κόμμα Κίνας), το οποίο έχει αποφασίσει να οριοθετήσει την ισχύ τους, να εξασφαλίσει συνθήκες ανταγωνισμού (αντι-μονοπώλια) και να πιέσει προς μία ελεγχόμενη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών.
Αν εξαιρέσουμε την ειρωνεία πως στην Κίνα το κράτος παρακολουθεί ούτως ή άλλως τα πάντα γύρω από τη ζωή του πολίτη, η απόφαση δεν είναι τόσο άστοχη ή ΄παράξενη’ όσο παρουσιάζεται από το δυτικό τύπο (καλές εταιρείες, κακό κράτος). Για την ακρίβεια, η συζήτηση είναι ίδια με την αντίστοιχη που παρακολουθούμε 1 έτος τώρα με πυρήνα το FB, τη Google, τη Microsoft και άλλες...με τη διαφορά εδώ να είναι πως, χωρίς να υπόκειται σε πιέσεις, το ΚΟΜΜΑ μπορεί να κλείσει το διακόπτη άμεσα, σε όποιον θέλει, χωρίς πολλά-πολλά αν για κάποιο λόγο ενοχληθεί. Το ρίσκο αυτό προφανώς έχει επίπτωση στο ταμπλό και οι αγορές αυτή τη στιγμή αποτιμούν -όπως συνηθίζουν εν μέσω αβεβαιότητας- τα ‘χειρότερα’ σενάρια.
Η παραπάνω πίεση για έναν μακροπρόθεσμο επενδυτή, είναι κυρίως θόρυβος. Δύσκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί μεγαλύτερα growth stories από τις Κινεζικές τεχνολογίες, για μία αγορά 1.4 δις ανθρώπων η οποία αναπτύσσεται και ψηφιοποιείται με ρυθμό που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία. Καθώς όμως η αγορά είναι δύσκολη και η επένδυση σε μία ή δύο μετοχές μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική με τον απρόβλεπτο πολιτικό παράγοντα, ένα ETF 100 μετοχών παρέχει ικανοποιητική διασπορά του κινδύνου.

Εικονίδιο

Καθώς το ETF είναι νέο, δεν έχουμε μακροπρόθεσμο διάγραμμα, αλλά μπορούμε να συγκρίνουμε το πιο δημοφιλές και συγγενικό CQQQ (διαπραγματεύεται Αμερική μόνο). Παρατηρώντας το διάγραμμα, δείχνει να κινείται σε ένα σαφές κανάλι τα τελευταία 12 χρόνια μοιάζοντας μάλλον σαν να έχει σχεδιαστεί από δωδεκάχρονο trader.
Ο πιτσιρικάς trader βεβαίως δεν υφίσταται, αλλά κάλλιστα μπορούμε να φανταστούμε μία επιτροπή του κόμματος να κάνει την ίδια δουλεία… που σημαίνει στην ουσία πως όταν ‘υπερθερμαίνεται’ η αγορά ‘μπαίνει άνωθεν χέρι’ και όταν πέσει υπερβολικά, επίσης (χαλάρωμα των ‘ελέγχων’).
Σε κάθε περίπτωση για τους αισιόδοξους, μεσοπρόθεσμα η πίεση μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ακολουθούμενη από μία ανάκαμψη, έστω και τεχνική από τις τρέχουσες τιμές, για retest των πρόσφατων υψηλών. Οι περισσότερες μετοχές, κινούνται σε P/E πολλές φορές χαμηλότερα των δυτικών, και με μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Ακόμα και αν δεν γίνουν πλήρως πιστευτές οι ‘επιδόσεις’ των κινεζικών εταιρειών, η διαφορά απόδοσης είναι εκτεταμένη.
Στο απαισιόδοξο σενάριο, αν πηγαίνουμε για την κάτω γραμμή του καναλιού, πιθανόν αυτό θα πραγματοποιηθεί εν μέσω παγκόσμιας διόρθωσης, όπου αντίστοιχα ο Sp500 (εικάζω) θα κινείται περί τις 2600 μονάδες..
Προσωπικά, δεν κατέχω θέσεις, αλλά θα αρχίσω σταδιακά να προσθέτω, λίγες ανά καιρό, στο μακροπρόθεσμο ΧΦ. Το προϊόν, δεν ενδείκνυται για trading, κατά τη γνώμη μου, τόσο λόγω ρηχής αγοράς, όσο και λόγω της φύσης του.

 

Η Red Cat Holdings, Inc., μαζί με τις θυγατρικές της, παρέχει προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις στη βιομηχανία drone. Σχεδιάζει επίσης, αναπτύσσει, εμπορεύεται και πωλεί drone και συναφή εξαρτήματα μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, www.rotorriot.com. Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει λύσεις λογισμικού για την παροχή ασφαλών αναλυτικών στοιχείων, αποθήκευσης και υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud. και προσφέρει το Dronebox, μια τεχνολογία μπλοκ αλυσίδας που καταγράφει, αποθηκεύει και αναλύει δεδομένα πτήσεων και πληροφορίες από ένα drone. Η Red Cat Holdings, Inc. ιδρύθηκε το 2016 και εδρεύει στο Humacao του Πουέρτο Ρίκο.

Εικονίδιο

Η Exela Technologies, Inc. παρέχει λύσεις επεξεργασίας συναλλαγών, διαχείριση πληροφοριών επιχείρησης, διαχείριση εγγράφων και υπηρεσίες ψηφιακών επιχειρηματικών διαδικασιών παγκοσμίως. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω τριών τομέων: Λύσεις επεξεργασίας πληροφοριών και συναλλαγών (ITPS), Λύσεις υγειονομικής περίθαλψης (HS) και Υπηρεσίες νομικής και πρόληψης απώλειας (LLPS). Το τμήμα ITPS παρέχει λύσεις δανεισμού για στεγαστικά δάνεια και δάνεια αυτοκινήτων. τραπεζικές λύσεις για την εκκαθάριση, την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τις κυρώσεις και τον διατραπεζικό διασυνοριακό διακανονισμό · λύσεις ασφάλισης ιδιοκτησίας και ατυχημάτων για επικοινωνία προέλευσης, εγγραφής, διεκδίκησης αξιώσεων και διαχείρισης παροχών. και λύσεις του δημόσιου τομέα για επεξεργασία φόρου εισοδήματος, διαχείριση παροχών και διαχείριση αρχείων. Προσφέρει επίσης λύσεις για επεξεργασία και συμφιλίωση πληρωμών, ολοκληρωμένη διαχείριση εισπρακτέων και πληρωτέων, εφοδιαστική εγγράφων και υπηρεσίες τοποθεσίας, διαχείριση αρχείων και ηλεκτρονική αποθήκευση δεδομένων / εγγράφων. και λογισμικό, υλικό, επαγγελματικές υπηρεσίες και συντήρηση που σχετίζονται με αυτοματοποίηση πληροφοριών και συναλλαγών Ο τομέας HS παρέχει λύσεις κύκλου εσόδων, ολοκληρωμένους λογαριασμούς πληρωτέων και εισπρακτέους λογαριασμούς και διαχείριση πληροφοριών για αγορές πληρωτών και παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Το τμήμα LLPS επεξεργάζεται νομικές αξιώσεις για διοίκηση κατηγορίας και διακανονισμού μαζικής δράσης, που περιλαμβάνει υποστήριξη διαχείρισης έργου, ειδοποίηση και προσέγγιση χρηστών στους ενάγοντες. και συλλέγει, αναλύει και διανέμει κεφάλαια διακανονισμού. Προσφέρει επίσης δεδομένα και αναλυτικές υπηρεσίες στον τομέα των δικαστικών συμβουλών, της οικονομικής και στατιστικής ανάλυσης, των υπηρεσιών μαρτύρων εμπειρογνωμόνων και των υπηρεσιών ανάκτησης εσόδων για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς εισπρακτέους. Η εταιρεία εδρεύει στο Irving του Τέξας.

Εικονίδιο

Η Outlook Therapeutics, Inc., μια βιοφαρμακευτική εταιρεία σε κλινικό στάδιο, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορία μονοκλωνικών αντισωμάτων για διάφορες οφθαλμικές ενδείξεις. Ο κύριος υποψήφιος προϊόντος του είναι το ONS-5010, ένα ιδιόκτητο οφθαλμικό σκεύασμα υποψήφιου προϊόντος bevacizumab που βρίσκεται σε κλινική δοκιμή Φάσης-III για τη θεραπεία εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και άλλων παθήσεων του αμφιβληστροειδούς. Η Outlook Therapeutics, Inc. έχει συμφωνίες συνεργασίας και αδειών με την IPCA Laboratories Limited. Laboratorios Liomont, S.A. de C.V .; BioLexis Pte. ΕΠΕ .; and Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co., Ltd. Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Oncobiologics, Inc. και άλλαξε το όνομά της σε Outlook Therapeutics, Inc. τον Νοέμβριο του 2018. Η Outlook Therapeutics, Inc. ιδρύθηκε το 2010 και εδρεύει στο Cranbury του New Jersey. .

Εικονίδιο

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *