ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η ανάλυση του Goldfish (4/6/21)

Σε συνέχεια των αναλύσεων των φίλων του Soltrade για τον ΓΔ στις δυο τελευταίες αναρτήσεις ας δούμε και την ανάλυση του Goldfish αντιγράφοντας ένα μικρό μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Ικανοποιητική η μέχρι τώρα ανοδική του προσπάθεια.

Η ζώνη τιμών μεταξύ 900 - 950 μονάδων ήταν και παραμένει μια πολύ ισχυρή αντίσταση. Δεν αναμένουμε αξιόπιστη ανοδική υπέρβασή της ακόμα και στο καλύτερο σενάριό μας. Αυτό δεν μας ανησυχεί αφού μια διόρθωση ως κύμα ''4'' είναι μία απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη αμέσως μετά.

Στη παρούσα πολύ βραχυχρόνια φάση είναι πολύ πιθανό να έχουμε σύντομα την ολοκλήρωση ενός πρώτου ανοδικού από τις 852 μονάδες και να ακολουθήσει διόρθωση. Από το βάθος της διόρθωσης (και από τυχόν διακυμάνσεις στις εξωτερικές αγορές) θα φανεί αν υπάρχει πρόθεση για άμεση ανοδική υπέρβαση των 919 μονάδων η όχι.

Βραχυχρόνια, τα δύο βασικά σενάρια παραμένουν σε ισχύ και η ειδοποιός διαφορά τους είναι ο απαιτούμενος χρόνος.

Και στα δύο υπάρχουν κοινές σημαντικές παράμετροι όπως: η κίνηση σε ένα ανοδικό κανάλι, η ανάγκη για άρνηση καθοδικής επικάλυψης των 827 μονάδων και η βασική ισχυρή αντίσταση στην περιοχή των προηγούμενων υψηλών στις 949 μονάδες. 

- Στο πρώτο βραχυχρόνιο σενάριο θα υπάρξει μικρή μόνη τοπική διακύμανση και άμεση ανοδική επαναφορά και ανοδική διάσπαση των 919,21 μονάδων. Ουσιαστικά, αναμένουμε την διαμόρφωση ενός πλήρους ανοδικού 5 κυμάτων από τις 852 μονάδες για να θεωρήσουμε ολοκληρωμένη την άνοδο. Το αν υπάρξει, η όχι, ταυτόχρονα και ανοδική υπέρβαση των 949,20 μονάδων δεν μας επηρεάζει κυματικά.

 Στο δεύτερο βραχυχρόνιο σενάριο θα εμφανιστεί μια λίγο μεγαλύτερη τοπική διόρθωση η οποία θα αναμένουμε να πάρει είτε την μορφή κάποιου τριγώνου τύπου ''abcde'' (3-3-3-3-3) είτε , στη χειρότερη περίπτωση, τη μορφή ενός ''WXY'' (3-3-3) μένοντας όμως πάνω από το επίπεδο του 38% retracement:

Το πολύ αρνητικό σενάριο να υπάρξει άμεση καθοδική συνέχεια με διάσπαση αρχικά των 845 μονάδων και κυρίως των 827 παραμένει δευτερεύον και θα εξεταστεί μόνο αν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *