PROVENTION BIO – Η ανάλυση του Aldevaran

"Πέντε κρίκοι ένα τάλιρο". Ότι γράφω στην συντριπτική πλειοψηφία τους αφορά μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις σε εταιρίες που βλέπω ότι έχουν πιθανότητες να αυξήσουν σημαντικά την αποτίμησή τους. Αυτή εδώ η περίπτωση η οποία λέγεται Provention Bio (PRVB) είναι ένα πιθανό στοίχημα σε μια έγκριση, και έχει βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Σύμφωνα με αυτά που βλέπω έχει αυξημένες πιθανότητες να λάβει έγκριση σε 2 μήνες και η έγκριση αυτή δεν έχει ακόμα κεφαλαιοποιηθεί.

Η εταιρία εν συντομία, έχει εστιάσει σε αντισώματα για αυτοάνοσα νοσήματα και αυτό για το οποίο θα λάβει (?) έγκριση είναι το teplizumab ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που αναστέλλει την λειτουργία της πρωτεϊνης CD 3 η οποία αναστέλλει με την σειρά της την ενεργοποίηση των Τ λεμφοκυττάρων. Το φάρμακο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και επιβράδυνση του διαβήτη Τύπου 1, δηλαδή δεν στοχεύει στην θεραπεία του αλλά στην πρόληψη. Αυτό το κάνει μοναδικό και για αυτόν το λόγο θα εξεταστεί από την FDA κατά προτεραιότητα (priority review) στις 27/05. Η πιθανή έγκριση θα δοθεί με βάση τα εντυπωσιακά ευρήματα της β' φάσης της κλινικής έρευνας όπου το φάρμακο έδειξε να μεταθέτει κατά 3 χρόνια αργότερα την εκδήλωση διαβήτη Τύπου 1 σε σχέση με το placebo. Για όποιον δεν γνωρίζει αρκετά για αυτή την πάθηση να πω ότι χαρακτηρίζεται από αδυναμία παραγωγής ινσουλίνης, και τα παιδιά που έχουν αυτήν την ατυχία είναι ινσουλινοεξαρτώμενα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Το φάρμακο δεν σταματά εκεί όμως καθώς αυτή είναι η πρώτη ένδειξη, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη και έρευνα 3ης φάσης για επέκταση της χρήσης και σε νεαρά άτομα με πρόσφατα διαγνωσμένο διαβήτη Τύπου 1 (έως 6 μηνών), η οποία δεν έχει ακόμα αποτελέσματα.

Η εταιρία κατά την γνώμη μου παρουσιάζει γενικότερα ενδιαφέρον για όποιον θέλει να την κοιτάξει (έχει και μια έρευνα σε εξέλιξη για την κοιλιοκάκη, το αυτοάνοσο νόσημα που σχετίζεται με την κατανάλωση γλουτένης) και νομίζω ότι η κεφαλαιοποίησή της αυτή την στιγμή (800Μ) είναι ελκυστική για ένα βραχυπρόθεσμο στοίχημα ως την έγκριση. Να υπενθυμίσω ότι η έγκριση φαρμάκων για αυτοάνοσα νοσήματα στατιστικά από την FDA είναι στο 15% των υποψηφίων, και ότι το 64% των φαρμάκων που έχουν ολοκληρώσει την 3η φάση λαμβάνουν τελικά έγκριση κυκλοφορίας (για να καταλαβαίνουμε και το ρίσκο που υπάρχει).

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *