DAX, ΓΔ, ΔΤΡ: Οι εκτιμήσεις του Goldfish (20/11/2020)

DAX

Κυματικά, η πρόσφατη άνοδος συνεχίζει να δείχνει ολοκληρωμένη χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα το απαραίτητο καθοδικό βήμα. Καθοδική συνέχεια με την παραβίαση της τοπικής στήριξης των 13.004 μονάδων (οριζόντιας κίνησης).

Δεν αναμένουμε διόρθωση κάτω από το 62% retracement και για το λόγο αυτό τοποθετούμε το stop long ένα επίπεδο πιο κάτω στις 11.857 μονάδες (78%).

Ομαλή συνέχεια με επαναφορά στα τρέχοντα υψηλά και ισχυρή ανοδική απομάκρυνση (ως ΄΄οφείλει΄΄ κυματικά σε ένα ανοδικό κύμα ''iii''):

Η πρόσφατη ισχυρή ανοδική κίνηση είναι πολύ θετική αλλά από μόνη της δεν είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει την επαναφορά του δείκτη σε ανοδική τροχιά. Για το λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει ισχυρή ανοδική συνέχεια αμέσως μετά την πιθανολογούμενη βραχυχρόνια διόρθωση. Ο λόγος είναι το υπάρχον σχετικά ρηχό κύμα ''2'' στις 11.451 μονάδες και η (έστω και θεωρητική) πιθανότητα να υπάρχει σε εξέλιξη ένα ευρύτερο διορθωτικό τύπου flat (3-3-5 η 3-3-3). Το σημαντικό επίπεδο που κατά την γνώμη μας θα αναιρέσει και αυτό το αρνητικό σενάριο είναι η περιοχή των 14.000 μονάδων. Σε αυτή την αρνητική περίπτωση το τυπικό stop long είναι με την εκ νέου καθοδική παραβίαση του χαμηλού που εκτιμούμε ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες. Σχηματικά ως εξής:

ΓΔ

Το εκτιμούμενο νεότερο τοπικό υψηλό ήρθε και θεωρούμε κυματικά ολοκληρωμένη την πρόσφατη άνοδο. Τις επόμενες ημέρες η όποια διόρθωση θα αφορά το σύνολο της ανόδου και θα είναι μια πολύ καλή αφορμή να φανεί αν οι μετοχές είναι στη κατοχή ισχυρών παικτών (όπως εκτιμούμε εμείς) η όχι. Στη πρώτη περίπτωση δεν θα αναμένουμε ισχυρή διόρθωση, κάτω από το 50% - 62% και θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αγορές/επαναγορές.

Σε προηγούμενο σχόλιο είχε επισημανθεί η σημασία της επιστροφής στις 550 μονάδες καθώς σε αυτό το επίπεδο ολοκληρώνονταν και το επίπεδο του 62% retracement με πολύ καλές αναλογίες/δομή κίνησης και στα προηγηθέντα κύματα.

Η υπέρβαση των 630 (και των 652 μονάδων) κατέστησε άμεσα το εν λόγω σενάριο ως το βασικό:

Μια ομαλή εξέλιξη είναι περιορισμένες ρευστοποιήσεις και εκ νέου ισχυρή άνοδος. Μόνο κάτω από το επίπεδο των 50% - 62% θα επανεξετάσουμε το εικονιζόμενο σενάριό μας:

ΔΤΡ

Παράλληλη κυματικά κίνηση και στον Δ. Τραπεζών. Ισχυρές ενδείξεις για ολοκλήρωση ενός πρώτου ανοδικού και έναρξης μιας διόρθωσης του συνόλου της κίνησης. Μια σχετικά ρηχή διόρθωση προκρίνεται ως η πιθανότερη εξέλιξη (38% - 50%):

Στα γνωστά μεσοχρόνια κυματικά πλαίσια αναμένουμε μια άνοδο κατ' ελάχιστο στις 655 μονάδες (62% retracement) και μέγιστο στις 769- 797 (78%-82%). Το τελικό ύψος του τρέχοντος πρώτου ανοδικού κύματος ''a'' θα είναι μια σοβαρή πρώτη ένδειξη και για το τελικό ύψος του συνόλου της ανόδου (που αναμένουμε να είναι 3 κυμάτων ''abc'').

- Μόνο ανοδική κίνηση μέσω 5 κυμάτων και τελική υπέρβαση των 924 μονάδων μπορεί να επιβεβαιώσει οριστικά ως τελικό ιστορικό χαμηλό του δείκτη τις πρόσφατες 221 μονάδες. Σε αυτή την περίπτωση θα ισχύει το πάντα δευτερεύον σενάριό μας, αυτό του μεσοχρόνιου καθοδικού καναλιού από τα υψηλά του 2016 (''ending diagonal'' 3-3-3-3-3). Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι κάτι που θα κριθεί οριστικά σημαντικά υψηλότερα.

Τα παραπάνω είναι το τμήμα του ενημερωτικού που λαμβάνουν πριν την 1η συνεδρίαση της εβδομάδας οι πελάτες της Vital Finance. Εκτός των τριών δεικτών περιλαμβάνει και πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις για ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500 (ioannisk), (B. WUFFETT)

ΓΔ Μ - ΕΚΜΟ 6Υ/Χ απεικόνιση backtests 21 ετών

ΕΥΡΩΒ 3 σχηματισμοί και 5 στόχοι

ΤΕΝΕΡΓ Ενεργοποίηση ανοδικών σχηματισμών

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *