ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ALPHA BANK (Διόφαντος)

Η διόρθωση της κίνησης από τα χαμηλά του Απριλίου άργησε ιδιαίτερα να ξεκινήσει αλλά τις δυο τελευταίες εβδομάδες η έντασή της εναρμονίστηκε με την υπόλοιπη αγορά, γεγονός που καταγράφεται από τους ταλαντωτές που βρίσκονται χαμηλότερα από τα επίπεδα της τελευταίας διόρθωσης στα 1,201 ευρώ, σε κρυφή απόκλιση από τις τιμές που βρίσκονται λίγο κάτω από το 50% της διόρθωσης, με το 61,8% να ταυτίζεται με το πλησιέστερο ανοδικό gap. Αξιοσημείωτο το εξαιρετικό σήμα του στοχαστικού στα ψηλά.

Τα ίδια επίπεδα διόρθωσης έχει από το χαμηλό του Απριλίου και ο ΑΔΜΗΕ που μάλλον διορθώνει όλη την κίνηση από τα 1,6 ευρώ. Ο σχηματισμός της κούπας είναι απενεργοποιημένος αλλά δεν έχει ακυρωθεί. Και εδώ παρατηρείται η κρυφή απόκλιση αλλά θεωρώ ότι κάπου δικαιολογείται αφού ο RSI καταγράφει ρεαλιστικά την μεγάλη δύναμη της απότομης πτώσης των τιμών που εδώ άρχισε με καθυστέρηση δυο εβδομάδων.

Είναι πάντως υπό παρακολούθηση αν τα επίπεδα διόρθωσης και οι κρυφές αποκλίσεις  είναι επαρκής λόγος να ολοκληρωθεί κάπου εδώ η διόρθωση, αλλάι δεν αναμένω πιο μεγάλη διαφοροποίηση από την υπόλοιπη αγορά από την οποία και οι δυο τίτλοι έχουν καλύτερη συμπεριφορά ως τώρα.

Σε ότι αφορά τους μακροπρόθεσμους μετόχους της παλιάς ΔΕΗ και κατόχους των δυο τίτλων σαν αποτέλεσμα του διαχωρισμού τους (1+1) εξετάζουμε τη διόρθωση όλης της διαδρομής από τα χαμηλά του 2018 ως τα πρόσφατα υψηλά που μόλις ξεπέρασε το 50% με τις τιμές να έχουν χάσει το 1/3 της αξίας τους στο υψηλό του Φεβρουαρίου.. Το επόμενο fibo 61.8% είναι στα 4.33 ευρώ.

Δείτε και την ανάλυση του φίλου Geris για την ΔΕΗ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΜΙΓ Μ.

ΜΥΤΙΛ (LAAPS)

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *