ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η μεσοπρόθεσμη τάση σε αμφισβήτηση κι η ματιά του Goldfish – ΔΕΗ: Καθοδική η βραχυπρόθεσμη τάση.

Πρώτο ρήγμα σήμερα στην μεσοπρόθεσμα ανοδική εικόνα με την παραβίαση των τριών τελευταίων εβδομαδιαίων low fractals έστω κι αν στο κλείσιμο οι τιμές μαζεύτηκαν. Υπενθυμίζεται ότι από τον περυσινό Φεβρουάριο που παραβιάστηκε το υψηλότερο από τα δυο τελευταία high fractals η τάση ήταν ανοδική κι είναι η πρώτη φορά που παραβιάζεται το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία. Τυπικά η τάση είναι πλέον καθοδική αλλά εγώ θα το πάρω σοβαρά μόνο αν δω τις τιμές να επιβεβαιώνουν την παραβίαση των 822 μονάδων. Για την ώρα οι τιμές αντέδρασαν στην τελευταία στήριξη από την ανερχόμενη γραμμή της μεσοπρόθεσμς τάσης την S. Η περιοχή πάντως των τριών τοπικών χαμηλών στην περιοχή 815 - 827 λειτούργησε για την ώρα ως στήριξη αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν έτσι αν δεν είχαμε τέτοια αντίδραση στις ξένες μεγάλες αγορές.

Ο ανάποδος ΩΚΩ είναι πλέον απενεργοποιημένος ενώ έστω κι οριακά η γραμμή λαιμού του ΩΚΩ ή η κάτω γραμμή του τριγώνου αν προτιμάτε διασπάστηκε σήμερα με κλείσιμο. Ο κατώτατος στόχος της διάσπασης συμπίπτει με το 61,8% fibo διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του Αυγούστου. Λίγο ψηλότερα είναι ο κατώτατος στόχος της διπλής κορυφής.

Ας δούμε τι έγραφε ο goldfish στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό που στάλθηκε στους πελάτες της Vital finance πριν τη συνεδρίαση:

Ο δείκτης συνεχίζει τα οριζόντια 3κυματικά του πάνω από σημαντικές στηρίξεις.

Η πρώτη, πολύ βραχυχρόνια, είναι οι 826,63 μονάδες και ΜΟΝΟ η άρνηση διάσπασής της μπορεί να τον οδηγήσει άμεσα σε νεότερα υψηλά. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο δείκτης θα κινηθεί προς τις επόμενες θεωρητικές στηρίξεις που όμως είναι πολύ μεγάλης σημασίας για να διατηρήσει την δυναμική του για νεότερα υψηλά.

Μόνο με κίνηση κάτω από τις 765 μονάδες θα θεωρήσουμε ότι το δυσμενές σενάριο θα καταστεί πρωτεύον και θα επιβεβαιωθεί με διάσπαση και των 727 μονάδων:

και

Ας σημειωθεί ότι στο ενημερωτικό αυτό υπάρχουν ακόμα αναλύσεις για ΓΔ, FTSE, ΑΛΦΑ και ξένους δείκτες. Όσοι φίλοι επιθυμούν να ενταχθούν στη λίστα αποδεκτών του ενημερωτικού μπορούν να ξεκινήσουν με ένα κλικ στο τέλος των αναρτήσεων.

Ακολουθεί το πινακάκι επικαιροποιημένο και με διορθωμένα τα αρκετά λάθη και παραλείψεις που εντοπίστηκαν που είναι κι ο βασικός λόγος που ξαναμπαίνει. Από τις μετοχές του δείκτη δυο είναι κόκκινες στο ημερήσιο και μια στο εβδομαδιαίο.

Οι αλλαγές της ημερήσιας τάσης στους δυο δείκτες σήμερα ήταν απολύτως οριακές αφού οι τιμές γύρισαν κι έκλεισαν αρκετά υψηλότερα από τις στηρίξεις οπότε θέλω να δω κλείσιμο κάτω από 904 και 2255 μονάδες για να πάρω την αλλαγή τοις μετρητοίς. Πολύ κόκκινο πάντως απλώθηκε και πρέπει να δούμε αντίδραση άμεσα για να μην κοκκκινίσουν και τα υπόλοιπα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε ενεργοποιημένη από σήμερα μια μίνι Δ.Κ στη ΔΕΗ που μετά από μήνες είναι σε καθοδική τάση στο ημερήσιο με όρους Fractals από την Παρασκευή τυπικά.

ΔΕΙΤΕΑΚΟΜΗ

ΕΧΑΕ (Β. WUFFETT)

ΜΙΓ (ΤΕΟ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *