ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Στο τέλος του 2019 – Υπάρχουν ανοδικά περιθώρια;

Μια πολύ καλή χρονιά το 2019 για τον Γ.Δ που συμπλήρωσε 11 συνεχόμενα κλεισίματα μήνα πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 6 τελευταίων  μηνιαίων υψηλών πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Η αντίσταση του 50% fibo επιπέδου διόρθωσης όλης της πτώσης από τα υψηλά του 2014 ως τις 420 μονάδες μονάδες του 2016 φαίνεται να ξεπεράστηκε και πολλοί κοιτούν το επόμενο επίπεδο του 61,8% στις 1010 μονάδες περίπου.

Πόσο εύκολο όμως είναι να μιλάμε για τις 1010 μονάδες και πόσο δόκιμο είναι να μετράμε το πόσο διορθώθηκε η πτώση από το 2014 μια κι οι τράπεζες που κυριαρχούν στην διαμόρφωση του κλίματος αλλά και επηρεάζουν καθοριστικά τις διακυμάνσεις του δείκτη δεν φαίνεται λογικό να εξετάζονται τόσο πίσω από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση του 2016 για να συγκρίνουμε τιμές. Πόσο πιθανό είναι άραγε να ξαναδούν τιμές σαν αυτές του 2014 στον αιώνα τον άπαντα;

Σε ότι αφορά τον FTSEM μπορεί να είναι σε πτωτική τροχιά από τον Ιούλιο αλλά όπως βλέπουμε έχει ξεπεράσει δυο φορές τα ψηλά του 2014.

Αν ρίξουμε μια ματιά και στους πιο σημαντικούς τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα δούμε ότι αρκετοί όπως η 3Ε η ΜΟΗ η ΜΠΕΛΑ ο ΜΥΤΙΛ η ΓΕΚΤΕΡΝΑ η ΤΕΝΕΡΓ έχουν αφήσει ήδη πολύ πίσω τα ψηλά του 2014 ενώ και οι ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ κι ΑΡΑΙΓ τα έχουν ήδη ξεπεράσει. Υπολείπονται λίγο ακόμα ο ΟΠΑΠ κι η ΕΥΔΑΠ και περισσότερο η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ενώ ΕΧΑΕ ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΔΕΗ(+ΑΔΜΗΕ) απέχουν ακόμα και δείχνουν να έχουν ανοδικά περιθώρια με βάση πάντα τα ψηλά του 2014. Δεν ξέρω ούτε αν μπορούν να πάνε τόσο ψηλά ούτε και γίνεται μόνες τους να τραβήξουν τόσο ψηλά του δείκτη.

Στο βραχυπρόθεσμο η εικόνα είναι αυτή που έχουμε περιγράψει σε όλες τις πρόσφατες αναρτήσεις. Δυο ανοδικοί σχηματισμοί είναι ενεργοποιημένοι κι ο μέγιστος από τους στόχους τους είναι στις 951 μονάδες. Η τάση είναι ξεκάθαρα ανοδική σ όλα τα χρονοπαράθυρα.

Δείτε και την βραχυπρόθεσμη εκτίμηση του Τσάρου  και την κυματική εκτίμηση του Διόφαντου για τον δείκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΑΒΑΞ , ΕΚΤΕΡ Αλλαγή τάσης

CENER Δ.Π

ΑΛΜΥ Στόχοι διάσπασης αποκλ. σφήνας

ΑΒΑΞ, ΕΤΕ (ΤΕΟ)

ΦΡΛΚ (ΛΟΥΚΑΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *