Νέο υψηλό για τις τιμές του ΟΠΑΠ από Ιούνιο του 2009 και πλήρης επίτευξη του μέγιστου στόχου του μεγαλύτερου μακροπρόθεσμου διπλού πυθμένα καθώς και του 1ου στόχου του μικρότερου πρόσφατου.
JUMBO – Ανάλυση μετοχής
ΓΔ, FTSE L.C, ΔΤΡ, FTSED, FTSEM, ΜΕΤΟΧΕΣ FTSE L.C: Εβδομαδιαία ανασκόπηση
Πτωτική η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, η πρώτη μετά από καιρό και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς με την κατάσταση που επικρατεί στις ξένες αγορές. Οι βασικοί δείκτες με πρωταγωνιστή τον ΔΤΡ όπως και στην άνοδο, βούτηξαν με σημαντικά ποσοστά πτώσης ως τον εβδομαδιαίο 20ρη διορθώνοντας (στο καλό σενάριο) όλο το ανοδικό από τα χαμηλά του Φθινοπώρου σύμφωνα και με τις σημειώσεις στα διαγράμματά τους που ακολουθούν. Όλοι τους βρίσκονται με σαφή ένδειξη καθοδικής τάσης πλέον στο ημερήσιο. Στο τοπικό χαμηλό της 3/2/25 έχουμε την πρώτη σημαντική οριζόντια στήριξη η οποία μάλιστα συμπίπτει σχεδόν και με το 62% διόρθωσης όλου του τελευταίου ανοδικού που προαναφέρθηκε. Αν χαθεί κι αυτό το επίπεδο εκτιμάται ότι θα απειληθεί και το χαμηλό του Νοεμβρίου και θα πρέπει να ψάχνουμε για πιο δυσμενή σενάρια…
FTSED, FTSEM, METLEN, JUMBO: Επιστροφή στην κανονικότητα
Πανηγυρική εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση με τις ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΟΤΕ μαζί με τις τράπεζες να παίρνουν τη σκυτάλη και να οδηγούν τον ΓΔ και τον FTSE L.C αλλά και τον FTSED που έκανε νέο ιστορικό υψηλό με υπέρβαση του υψηλού του 2024. Νέα υψηλά είχαμε επίσης και στον FTSEM χάρις στην ΑΒΑΞ, την ΕΧΑΕ, την ΙΝΤΚΑ, την ΚΡΙΚΡΙ και τον ΟΛΠ. Μόνο ο ΔΤΡ δεν έκανε νέα υψηλά αλλά δεν φαίνεται ότι θα αργήσει. Στην προχθεσινή συνεδρίαση είχαμε ανάκληση της ένδειξης για καθοδική αλλαγή τάσης που είχε δοθεί για τους FTSED & FTSEΜ οι τιμές των οποίων είχαν παραβιάσει στα χαμηλά της 3/2/25 τις οριζόντιες στηρίξεις τους στο ημερήσιο σε αντίθεση με τον ΓΔ και τον ΔΤΡ. Η ένδειξη αυτή βέβαια δεν επιβεβαιώθηκε ούτε σε μια συνεδρίαση. Πλέον στο χαμηλό της βουτιάς αυτής είναι η οριζόντια στήριξη σε όλους τους δείκτες.
Εβδομαδιαία ανασκόπηση δεικτών και τρ. Πειραιώς – ΕΤΕ, JUMBO: Ανοδικά βήματα
Ο Δεκέμβριος ξεκίνησε με εντυπωσιακή αντίδραση, κυρίως στις τράπεζες που είχαν φάει και το πιο πολύ ξύλο από τον Οκτώβριο. Στις προηγούμενες δυο αναρτήσεις είδαμε με λεπτομέρειες τις ενδείξεις αλλαγής της τάσης σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο σε σημαντικούς τίτλους και δείκτες του ΧΑΑ οπότε εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στα εβδομαδιαία των κυριότερων δεικτών με την εβδομάδα ολοκληρωμένη κυρίως για να θυμηθούμε γραμμές, διασπάσεις, σενάρια κλπ