Με ανατροπή στην τελευταία συνεδρίαση χάρις στα βαριά χαρτιά της αγοράς οι τιμές απομακρύνθηκαν από τις οριζόντιες βραχυπρόθεσμες στηρίξεις κι ενίσχυσαν την εικόνα ακύρωσης της ένδειξης καθοδικής αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης κι ολοκλήρωσαν την εβδομάδα όπως την ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο.
Στο πράσινο έκλεισαν κι όλοι μεγάλοι ξένοι δείκτες που παρακολουθούμε αλλά η θετική διαφοροποίηση του ΧΑΑ ήταν ευδιάκριτη.
Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση έγινε και πάλι όλη η αντίδραση γι αυτό και η διαφοροποίησή της από τον FTSEM και τις μετοχές εκτός FTSE L.C όπως θα δούμε στα πινακάκια συνοπτικής ανασκόπησης που ακολουθούν. Με τέτοιες τράπεζες και μαζί ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΜΟΗ δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς το πρόσημο της τελευταίας συνεδρίασης.
Τελείως διαφορετική ήταν η γενική εικόνα στη 2η ομάδα μετοχών, ειδικά στον απολογισμό της εβδομάδας αλλά και στις μεταβολές της συνολικής κεφαλαιοποίησης.
Ελάχιστες οι εξαιρέσεις της 2ης ομάδας που τις είδαμε στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης. Εδώ θα ξαναδούμε την ΚΡΙ που μετά την επίτευξη του στόχου που είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση φαίνεται ότι έχει ενεργοποιήσει και μια κούπα στα ψηλά.
Η κύρια τάση όπως αυτή προκύπτει από το εβδομαδιαίο διάγραμμα είναι βεβαίως ανοδική τόσο στον ΓΔ όσο και στις συστημικές τράπεζες που είναι ο βασικός παράγοντας διαμόρφωσης του ΓΔ.
Εκτός από τους μεγαλύτερους σχηματισμούς διπλού πυθμένα οι ΕΤΕ και η ΕΥΡΩΒ έχουν φτιάξει και μίνι αντίστοιχους σχηματισμούς μετά τη συσσώρευση των τελευταίων συνεδριάσεων κατά τις οποίες άντεξαν οι οριζόντιες στηρίξεις τους και ο 20ρης κινητός οπότε δεν άλλαξε η ένδειξη τάσης όπως στον ΓΔ και τον FTSE έστω και στιγμιαία.
Σε αρκετούς τίτλους είχαμε μεταβολή με άνοδο της οριζόντιας στήριξης όπως είδαμε στην ανασκόπηση της 1ης ομάδας. Στον ΔΤΡ έχει ανέβει πλέον στο τελευταίο τοπικό χαμηλό.
Διαθέσεις αντίδρασης από τις υπόλοιπες μετοχές με μεγάλο ειδικό βάρος έδειξε κι η ΕΕΕ μετά την επίτευξη του στόχου της διπλής κορυφής της αλλά και η ΔΕΗ που με ένα ακόμα ανοδικό κερί δίνει σαφή ανοδική προοπτική εφόσον καταφέρει την υπέρβαση των δυο τελευταίων τοπικών υψηλών της σύμφωνα με τις σημειώσεις στο ημερήσιο διάγραμμά της .
Τα διυλιστήρια είχαν και αυτή την εβδομάδα την τιμητική τους με καθημερινά νεότερα υψηλά ενώ πολύ καλά τα πήγε και η ALWN που διέσπασε τον εβδομαδιαίο 20ρη και την κατερχόμενη γραμμή τάσης και θέλει υπέρβαση των 14,45 ευρώ για να δώσει ένδειξη επιστροφής σε ανοδική τάση στο εβδομαδιαίο μετά από πολύ καιρό…
Ας δούμε και τις 15 μετοχές με τις καλύτερες και τις χειρότερες αποδόσεις της εβδομάδας:
Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.













