SP500: Η ανάλυση του Goldfish

Η άνοδος από τις 3.491 μονάδες διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα και έφτασε σε υψηλό επίπεδο retracement. Με κυματικούς όρους δεν είναι απολύτως σαφές ότι πρόκειται για ανοδικό προωθητικό, αυτό όμως συγκεντρώνει πολύ σημαντικές πιθανότητες. Στο βασικό μας σενάριο θα αναμένουμε σύντομα και δεύτερο καθοδικό σκέλος πιθανότατα μετά από πολύ βραχυχρόνια ανοδική επέκταση.

Η υποχώρηση οφείλει να παραμείνει 3κυματική όπως σχηματικά στο διάγραμμα που ακολουθεί:

Η μόνη περίπτωση να επανέλθουν εκ νέου δυσμενή σενάρια είναι η τρέχουσα κάθοδος να οδηγηθεί σε νεότερα χαμηλά και παράλληλα να έχει 5κυματική εσωτερική δομή:

Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι, σε μεσοχρόνιο επίπεδο, δεν έχει ολοκληρωθεί η υποχώρηση. Και στις δύο περιπτώσεις θα αναμένουμε ισχυρή ανοδική επαναφορά.

Στο βασικό θετικό σενάριο ο δείκτης θα έχει βασικό στόχο την επαναφορά στα προηγούμενα υψηλά και τελικά την υπέρβασή τους.

Στο δυσμενές, ο βασικός στόχος θα είναι ένα χαμηλότερο υψηλό των 4.818 μονάδων και σε retracement μεγαλύτερο ακόμα και του 62%, τουλάχιστον σε δεύτερο χρόνο.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *