ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αισιόδοξες σκέψεις – Επίπεδα ενδιαφέροντος για τον Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης και ΟΤΕ, EUROBANK – ΓΔ, SP500: Οι αναλύσεις των φίλων του soltrade

Ανοδική η μεσοπρόθεσμη τάση με τις τιμές να βρίσκονται στο τρίτο κύμα (δεύτερο ανοδικό) από τα τάρταρα της τελευταίας εξαΰλωσής τους σύμφωνα με τη μέτρηση στο διάγραμμα. Ως τώρα η αντίδραση κορυφώθηκε λίγο πριν τον ενδιάμεσο στόχο της κούπας και το 77% διόρθωσης όλου του τελευταίου πτωτικού.

Ακόμα και αν δεν έχει ολοκληρωθεί το εσωτερικό κύμα iv (του (iii)), παρά μόνο το πρώτο σκέλος του, τότε μπορεί να δούμε ένα δεξιό ώμο ενός μεγαλύτερου ανάστροφου ΩΚΩ, μεγαλύτερης δηλαδή ανοδικής αναστροφής να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Το σενάριο αυτό είχε αναφερθεί στην ανάρτηση της 4ης Δεκεμβρίου και ισχύει ακόμα αν και δεν ευδοκίμησε ο σχηματισμός της μίνι διπλής κορυφής ... για την ώρα τουλάχιστον.

Λόγω του εορταστικού κλίματος δεν αναφέρομαι στο ενδεχόμενο να κορυφώθηκε ή να κορυφώνεται οσονούπω όλη η αντίδραση και να δούμε περισσότερο δράμα να εξελίσσεται αλλά δεν το αποκλείω και τελείως. Απλά δεν το θεωρώ κυρίαρχο σενάριο.

Κατά τα λοιπά δεν είχαμε τίποτα συγκλονιστικό την εβδομάδα που πέρασε.

Ο FTSE L.C. παραμένει κάτω στο 77% διόρθωσης όλου του πτωτικού, επίπεδο στο οποίο είχαμε ως τώρα την κορύφωση της αντίδρασης. Παραμένει επίσης πάνω από το επίπεδο ενεργοποίησης του μεγάλου διπλού πυθμένα και την κατερχόμενη γραμμή από τα υψηλά του 2014 την οποία τεστάρησε με επιτυχία μέχρι στιγμής.

Στο ημερήσιο οι τιμές δεν συνέχισαν σε υψηλότερα υψηλά κινούμενες μέσα στα γνωστά τρίγωνα με την στήριξη να παραμένει στο χαμηλό του Δεκεμβρίου.

Το αν θα δοκιμαστεί αυτή η στήριξη ή αν θα επιχειρηθούν νεότερα υψηλά θα εξαρτηθεί κυρίως από το αν στον ΟΤΕ και την ΕΤΕ θα έχουμε υπέρβαση των δυο τελευταίων ημερήσιων τοπικών υψηλών που θα βελτιώσει την βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα τους. Το υψηλότερο από αυτά τα τελευταία υψηλά βρίσκεται πλέον κοντά στις τρέχουσες τιμές.

Θα εξαρτηθεί επίσης κι από το αν θα κρατήσει το επίπεδο 12,94 στον ΟΠΑΠ που είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά και και από το το αν θα ενεργοποιηθεί ο μίνι διπλός πυθμένας στην ΕΥΡΩΒ ή αν θα ακυρωθεί με καθοδική του διάσπαση.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡΓΔDAX (GOLDFISH)

SP500 (NEK)

SP 500 (TSAROS)

ΟΤΟΕΛ

ΓΔ (TSIP), (ZELIS), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΙΝΚΑΤ

ΜΟΤΟ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *