FTSE LARGE CAP, FTSED, ΔΤΡ (Με ανάλυση του GOLDFISH), ΔΕΗ: Η προσοχή στο χαμηλό του Δεκεμβρίου

Ανοδική παραμένει η τάση των τιμών τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο τόσο στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης όσο και στους δυο βασικούς πυλώνες τους που ακολουθούν με σημειώσεις για τα σημεία ενδιαφέροντος επί των διαγραμμάτων.

Στο δείκτη των πιο σημαντικών μερισματοφόρων μετοχών η ανοδική διάσπαση του τελευταίου εβδομαδιαίου και μηνιαίου high fractal που ζητούσαμε στην τελευταία ανασκόπηση επιτεύχθηκε αλλά χωρίς να σπάσει η αρνητική απόκλιση στο ημερήσιο με αποτέλεσμα το κερί αυτής της εβδομάδας να μην επιβεβαιώνει την ένδειξη αλλαγής τάσης.

Στον ΔΤΡ βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα διόρθωσης και παρά το ότι δεν έχουμε ακόμα τυπικά τις πτωτικές διασπάσεις των κρίσιμων επιπέδων είναι πολύ πιθανό να τις δούμε την ερχόμενη εβδομάδα αν διατηρηθεί το ίδιο αρνητικό το κλίμα στις ξένες αγορές.

Ο μήνας διορθώνει χωρίς να δοκιμάσει το 77% διόρθωσης όλου του πτωτικού και βέβαια την κύρια γραμμή της μακροπρόθεσμης πτωτικής τάσης την R. Δεν ξέρω πόση σημασία έχει η σύμπτωση της κρυφής αρνητικής απόκλισης του RSI που κατέγραψε στο κλείσιμο του Νοέμβρη υψηλότερη τιμή από αυτή του Ιανουαρίου χωρίς να τον ακολουθήσουν και οι τιμές του δείκτη.

Ας δούμε και την ανάλυση του φίλου Goldfish για τον δείκτη όπως την αντέγραψα από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που λαμβάνουν οι πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Σημαντική, αναλογικά, η υποχώρηση στον κλάδο. Τυπικά δείχνει να έχει ολοκληρωθεί η ανοδική αντίδραση, αν και κίνηση σε οριακά νεότερα υψηλά των 639 μονάδων δεν θεωρούμε ότι θα αλλάξει την βραχυχρόνια εικόνα:

η εναλλακτικά:

Θα προτιμούσαμε να δούμε τον δείκτη να υποχωρεί ελαφρά , μεταξύ 38% – 50% retracement για ουσιαστικούς λόγους αναλογικότητας:

Μεγαλύτερη υποχώρηση παραμένει συμβατή με το σενάριο της ευρύτερης ανοδικής αντιστροφής στο βαθμό που ο δείκτης θα παραμείνει στα πλαίσια του εικονιζόμενου ανοδικού καναλιού (πιθανό leading)

Μόνο αν αυτά τα πλαίσια παραβιαστούν καθοδικά θα επανέλθουν σε ισχύ τα γνωστά δυσμενέστερα σενάρια στην αγορά:

Υπενθυμίζω ότι αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE L.C. Tsaros

ΔΕΗ Δ.Κ

SP500 ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ

ΑΔΜΗΕ ΑΝΤΩΝΗΣ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *