ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ALPHA BANK: Εβδομαδιαία ανασκόπηση κι η ματιά του Goldfish σε ΓΔ και ΔΤΡ

Πρώτη διορθωτική εβδομάδα για τον ΔΤΡ μετά από καιρό με γύρισμα αρκετά πριν πλησιάσει την πρώτη σοβαρή οριζόντια αντίσταση που μεσολαβεί πριν από το υψηλό έτους και την R, σύμφωνα με όσα αναφέραμε στην τελευταία ανασκόπηση.

Σε μεγάλο βαρίδι για τον δείκτη εξελίσσεται η ALPHA BANK, η μόνη από τις τράπεζες που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα υψηλά του Αυγούστου και του Μαίου καθώς και η μόνη που επέστρεψε κάτω από τον κινητό των 200 ημερών.

Η μέχρις αναπηρίας αδυναμία της αυτή με προβληματίζει σε σημείο να σκέφτομαι μέχρι και σενάριο διπλής κορυφής. Ήδη διορθώνει περισσότερο από τις άλλες τρεις παρά την προφανή υστέρησή της στο τελευταίο ανοδικό σκέλος. Κάτω από τα 0,915 ευρώ επανέρχεται σε καθοδική τάση και στο ημερήσιο με όρους fractals.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

-Συζήτηση για Galaxy Cosmos Mezz και Sunrise Mezz στα σχόλια.

-Την ανάλυση του Goldfish για ΓΔ και ΔΤΡ με καθυστέρηση μιας ημέρας όπως την πήρα από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό το οποίο κοινοποιείται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Σε πολύ βραχυχρόνιο επίπεδο η τρέχουσα υποχώρηση παραμένει διορθωτική. Αυτό θα αλλάξει μόνο με άμεση κίνηση σε νεότερα τοπικά χαμηλά. Μόνο μια παρόμοια συμπεριφορά θα μας δείξει ότι υπάρχει πρόθεση για μία ευρύτερη στο χρόνο υποχώρηση:Παρόμοιο σκεπτικό και στον Τραπεζικό δείκτη που εμφανίζει μεγαλύτερη τοπική αδυναμία:

Αν το σύνολο της υποχώρησης έχει ολοκληρωθεί στις 783 (η εναλλακτικά στις 778) μονάδες τότε δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από μία διορθωτική υποχώρηση τύπου abc στα πλαίσια του 38% – 50% retracement.

Αντίθετα, η υποχώρηση θα είναι ισχυρή και βαθιά αν επικρατήσει το δυσμενές σενάριο.

Ένα σενάριο τόσο μεγάλης καθοδικής δυναμικής δεν μπορεί να επικρατήσει χωρίς ανάλογες αρνητικές εξελίξεις είτε από πλευράς εξέλιξης στις διεθνείς αγορές, είτε από κάποια άλλη εσωτερική αιτία (πχ πολιτικές εξελίξεις):

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *