ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, FTSED: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η υπέρβαση της παράλληλης της Σ, της Ρ και των δυο τελευταίων εβδομαδιαίων high fractals την Παρασκευή μπορεί να συνιστά ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης, δεν ήταν όμως διατηρήσιμη για τις τιμές του ΓΔ που υποχώρησαν τελικά χαμηλότερα παρά τη διατήρηση του καλού κλίματος στα μεγάλα ξένα χρηματιστήρια κι αυτό είναι μια πρώτη δυσμενής ένδειξη για τη συνέχεια, βραχυπρόθεσμα έστω. Ο σχηματισμός του διπλού πυθμένα ενεργοποιείται με κλεισίματα πάνω από τις 902,37 μονάδες.Η πιθανότητες για μια επερχόμενη διόρθωση δεν είναι αμελητέες μια και φαίνεται ότι ίσως ολοκληρώνεται μια πεντακυματική κίνηση από τα χαμηλά των 783 μονάδων με το πέμπτο κύμα της να έχει ξεπεράσει το πρώτο κύμα κατά τι. Ήδη όλη η κίνηση έχει πιάσει και την ισότητα με την προηγούμενη από τις 778 μονάδες. Πολλά σημεία δηλαδή μαζεμένα που συνιστούν μια περιοχή αντιστάσεων που θέλει περισσότερη δύναμη για να ξεπεραστεί με την πρώτη προσπάθεια.

Θετικό πάντως για την προοπτική να δούμε κι άλλη προσπάθεια για υψηλότερα υψηλά έστω κι μετά από διόρθωση, είναι η υπέρβαση δυο τελευταίων μηνιαίων υψηλών για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η διόρθωση όπως βλέπουμε στο μηνιαίο με τις σημαντικές γραμμές τάσης. Η επάνοδος πάνω από τον κινητό των 12 μηνών ευνόησε το κλίμα ως τώρα με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλότερο υψηλό (>902,37) σε συνέχεια του υψηλότερου χαμηλού (783>778).

Στον ΔΤΡ που τράβηξε όλη την αγορά πάνω η επόμενη σημαντική αντίσταση δεν είναι άλλη από τον R του μηνιαίου στην οποία τέλειωσε η κίνηση από τα τα χαμηλά της πανδημίας.

Η διόρθωση εδώ ήταν πιο έντονη από τους άλλους δείκτες φθάνοντας στο 61,8% πριν αρχίσει η τελευταία άνοδος που με τις τιμές να έχουν ενεργοποιημένο σχηματισμό αντιστροφής που επιτρέπει σκέψεις για ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Το τρέχον ανοδικό δεν έχει φθάσει ακόμα καν στην ισότητα με το προηγούμενο. Η τάση είναι πλέον ανοδική και στο εβδομαδιαίο κι έτσι η αναμέτρηση με την R δεν αποκλείεται να επίκειται. Αυτή τη ώρα διέρχεται από την περιοχή του πρώτου στόχου του ανάποδου ΩΚΩ. Δεν παύει όμως να ισχύει ότι οι τιμές βρίσκονται 30% ψηλότερα από το χαμηλό του Οκτώβρη και περισσότερο από 45% ψηλότερα από το χαμηλό έτους στις 443 μονάδες.

Αντίθετα ο δείκτης των σημαντικότερων τίτλων που διανέμουν μέρισμα πασχίζει ακόμα να βγει από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι σπάζοντας την αλληλουχία διαδοχικών χαμηλότερων υψηλών και χαμηλών και για να το πετύχει απαιτείται η υπέρβαση του τελευταίου εβδομαδιαίου high fractal που θα είναι σαφής ένδειξη για αλλαγή τάσης και στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ

ΙΝΤΚΑ

ΦΡΛΚ Θετικές αποκλίσεις στη μεγάλη εικόνα

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *