ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, DAX, DJIA: Ενδείξεις αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στον πρώτο στόχο

Δυο μέρες μετά τον ΔΤΡ ήρθε η σειρά του FTSE L.C. για τη μεγάλη υπέρβαση - ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης του με την ανοδική διάσπαση των δυο τελευταίων εβδομαδιαίων υψηλών του και ταυτόχρονα το πρώτο κλείσιμο πάνω από το τελευταίο να συνιστά ενεργοποίηση του μεγάλου διπλού πυθμένακαι θυμάμαι όταν ξεπρόβαλλε σαν πιθανότητα σκεφτόμουν ακόμα και να το αναφέρω, όπως σκέφτομαι και τώρα τον μέγιστο στόχο του που θεωρητικά είναι πάνω από τις 2500 μονάδες. Ακόμα και στο πρώτο στόχο του να φθάσει θα έχει κάνει νέο υψηλό έτους!!!

Η ανοδική διάσπαση βέβαια δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως εξασφάλιση της ανοδικής συνέχειας αφού η αυτή περιοχή τιμών εξακολουθεί να είναι σημαντική αντίσταση που δεν είναι δυνατόν να σπάσει εύκολα και γρήγορα.

Δυσκολεύομαι άλλωστε να πιστέψω ότι τα γνωστά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία επιτρέπουν τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα bear market rally σαν αυτό που έχει ξεκινήσει στον DAX ο οποίος ορμώμενος από το στόχο της τελευταίας του Δ.Κ και μετά από ανοδική απόκλιση επίσης έφθασε σήμερα σε αντίστοιχη ένδειξη διασπώντας τα δικά του εβδομαδιαία high fractals.

Και για τους δυο δείκτες ήταν η πρώτη φορά που πέτυχαν τέτοια υπέρβαση μετά την πτωτική αλλαγή τους που για τον μεν δικό μας δείκτη έγινε στη μεγάλη βουτιά του Φεβρουαρίου με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με τον Γερμανικό που είχε δώσει την αντίστοιχη ένδειξη πιο έγκαιρα, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα.

Στους Αμερικάνικους δείκτες το αντίστοιχο ορόσημο είναι στο υψηλό του Αυγούστου και παρά το χθεσινό ξέσπασμα βρίσκεται πολύ μακριά από τις τρέχουσες τιμές με εξαίρεση τον DJIA που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από αυτό το υψηλό, 566 μονάδες, κάτι λιγότερο από 2% δηλαδή από το τελευταίο κλείσιμο, το οποίο πάντως ήταν σαφώς πάνω από την πτωτική γραμμή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε αντίθεση με τους άλλους δείκτες κι αυτό πρέπει να θεωρείται επίσης μια πρώτη ισχυρή ένδειξη ανοδικής αλλαγής στην οποία έφθασε "δικαιώνοντας" πλήρως την ανοδική απόκλιση του εβδομαδιαίου RSI.

Ας σημειωθεί ότι 120 μονάδες ψηλότερα από το υψηλό του Αυγούστου θα έχει φθάσει στο +20% από τα πρόσφατα χαμηλά έτους ποσοστό που για πολλούς θεωρείται ένδειξη τέλους της bear market κι όλα αυτά απέχουν λιγότερο από μια ακόμα ανοδική συνεδρίαση σαν τη χθεσινή...

Επάνοδος εντός των συνόρων για να δούμε το διάγραμμα της ΠΕΙΡ, που έχει δώσει την ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης από τις 15 Σεπτεμβρίου, κι οι τιμές της οποίας έφθασαν χθες στον ενδιάμεσο στόχο του σχηματισμού διπλού πυθμένα (Δ.Π) κι έκλεισαν το πτωτικό χάσμα της 6ης Μαίου, παρά τις αρνητικές αποκλίσεις στον ημερήσιο RSI που επιμένουν.

Ο επόμενος στόχος του Δ.Π είναι στην περιοχή των 1,40 ευρώ κι αν φθάσουμε εκεί θα ξανασκεφτώ ότι ίσως δεν πήρα αρκούντως σοβαρά και την πιθανότητα να έχει ενεργοποιημένους και άλλους σχηματισμούς ανοδικής αντιστροφής όπως έναν CUP & HANDLE (πάνω από τα 1,173 ευρώ) ή και έναν ανάστροφο ΩΚΩ (πάνω από τα 1,1995) που έχουν μέγιστους στόχους ως και τα 1,69 ευρώ, όπως γράφαμε πριν 24 μέρες 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΡΑΙΓ Επίτευξη στόχου

ΜΥΤΙΛ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *