ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, EUROBANK – Η ανάλυση του Goldfish για SP500, DAX

Νέα επέκταση του μπλε στους 47 τίτλους που παρακολουθούμε με το πινακάκι μας με χαρακτηριστικό της ημέρας την άνοδο του επιπέδου οριζόντιας στήριξης στους δείκτες αλλά και σε πολλούς τίτλους λόγω του σχηματισμού νέου low fractal στο χαμηλό της Πέμπτης. Οι τιμές στις αντίστοιχες στήλες είναι επικαιροποιημένες.

Στον ΓΔ βλέπουμε την αλλαγή αυτή όπως και τον μίνι σχηματισμό διπλού πυθμένα στα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά του ημερήσιου που ενεργοποιήθηκε την Παρασκευή κι οι τιμές συνεχίζουν προς το στόχο του που βλέπουμε στο διάγραμμα. Ήδη διασπάστηκε ανοδικά και η δεύτερη κατερχόμενη γραμμή τάσης.

Η ανοδική τάση πλέον μπορεί να αλλάξει αν χαθεί το επίπεδο των 857,47μονάδων. Οι πιο σημαντικές οριζόντιες αντιστάσεις βέβαια βρίσκονται στα δυο τελευταία εβδομαδιαία τοπικά υψηλά στις 902,37 μονάδες πάνω από τις οποίες ενεργοποιείται ο μεγάλος διπλός πυθμένας και στις 904,30 υπέρβαση των οποίων θα είναι ένδειξη αλλαγής της εβδομαδιαίας τάσης με όρους fracrals. Οι αποκλίσεις που αναφέρθηκαν και στην προηγούμενη ανάρτηση συνέχισαν να υφίστανται παρά τα νέα υψηλά σήμερα κι αυτό είναι σημάδι "κώπωσης" που κάνει πιθανή κι επικείμενη μια διόρθωση.

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο έχει παίξει τις τελευταίες συνεδριάσεις η ανοδική κίνηση της ΕΥΡΩΒ που ενδυναμώθηκε μετά την ένδειξη αλλαγής της εβδομαδιαίας τάσης την πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Η περιοχή από τα 1,056 ως τα 1,108 ευρώ είναι σημαντική αντίσταση εντός της οποίας βρίσκονται το 77% διόρθωσης όλης της φετινής πτώσης και 7 ημερήσια τοπικά υψηλά, 3 από τα οποία είναι κι εβδομαδιαία high fractals, τα τελευταία πριν από τα υψηλά έτους. Ο ημερήσιος RSI βρίσκεται ήδη στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών. H οριζόντια στήριξη στο ημερήσιο ανέβηκε κι εδώ αλλά βρίσκεται ακόμα μακριά, στα 0,9344 ευρώ.

Σημαντική για τη συνέχεια είναι βέβαια κι κίνηση των σημαντικών μεγάλων ξένων δεικτών. Ας δούμε τι αναφέρεται για SP500 και DAX στο εβομαδιαίο ενημερωτικό των πελατών της Vital Finance από τον φίλο Goldfish.

SP500

Ξαφνικές υποχωρήσεις μετά τις ανακοινώσεις της fed. Ωστόσο, κυματικά απαιτείται άμεση καθοδική συνέχεια για την επιβεβαίωση του δυσμενούς σεναρίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναμένουμε προσπάθεια προσέγγισης του 62% retracement πράγμα που αναμένεται να ευνοήσει και την εγχώρια αγορά.

DAX

Ο διαγραμματικός στόχος έχει πλήρως επιτευχθεί:

Μένει να αποδειχτεί αν η αγορά θα παραμείνει σε καθοδικά πλαίσια η όχι. Στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε άμεση υποχώρηση και το σύνολο της ανόδου που προηγήθηκε θα παραμείνει 3κυματικό:

Σε ευρύτερο πλαίσιο θα αναμένουμε οριακά νεότερα χαμηλά λόγω των αναλογιών που υπάρχουν σε καθοδικά παρόμοιου τύπου

Αν η υποχώρηση διατηρηθεί περιορισμένη και μέσα στα πλαίσια του ανοδικού καναλιού μπορεί με έγκυρο τρόπο να υιοθετηθούν θετικότερα σενάρια έστω και αν ενδιάμεσα εμφανιστεί εκ νέου υποχώρηση του δείκτη:

και

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

3Ε Αλλαγή τάσης

ΟΤΕ, ΠΕΙΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *