Το κλείσιμο του Οκτώβρη σε Γ.Δ, FTSE, FTSED, ΔΤΡ, JUMBO, EUROBANK, ΔΕΗ, SP500

Κλείσιμο του Οκτωβρίου με τους βασικούς δείκτες να έχουν διασπάσει ανοδικά τον κινητό 12 μηνών (ΕΚΜΟ 12) και με τον ΔΤΡ να κλείνει πάνω και από τον κινητό των έξη τελευταίων μηνιαίων υψηλών (ΕΚΜΟ 6Υ) πριν ακόμα κάνει την υπέρβαση στο εβδομαδιαίο (>626,81 μ.)!

Η ημερήσια τάση των τίτλων που έχουμε στο πινακάκι είναι πλέον ανοδική κατά μεγάλη πλειοψηφία και στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα παραβίασαν τις αντιστάσεις και στο εβδομαδιαίο η ΤΕΝΕΡΓ και η ΕΥΡΩΒ με την υπέρβαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία τοπικά υψηλά τους.

Σημαντική κι η αλλαγή της ημερήσιας τάσης στην ΜΠΕΛΑ που συνοδεύτηκε με ενεργοποίηση μίνι σχηματισμού αναστροφής.

Σημαντικές τεχνικές ανοδικές διασπάσεις είχαμε στη ΔΕΗ, όπως διάσπαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης για πρώτη φορά στο μηνιαίο όπου οι τιμές βρίσκονται σε καθοδική τάση και κάτω από τον ΕΚΜΟ 12...

...και του πλησιέστερου τοπικού υψηλού στο εβδομαδιαίο που ανοίγει και σενάρια ενεργοποίησης διπλού πυθμένα αν κι έχω τις επιφυλάξεις μου μια κι ο δεύτερος πυθμένας στα 4,98 βρίσκεται 4,62% ψηλότερα από τον πρώτο στα 4,76 ευρώ και μου φαίνεται οριακό ακόμα και για εβδομαδιαίο διάγραμμα. Ακόμα και με τις πιθανές αναλογίες του τρέχοντος ανοδικού σε σχέση με το προηγούμενο  επιτρέπει σκέψεις για άνοδο ακόμα και προς την περιοχή των 8.00 ευρώ (161,8% του πρώτου κύματος). Η μεσοπρόθεσμη τάση βέβαια δεν έχει αλλάξει ακόμα οριστικά, ούτε και ως προς τους βασικούς κινητούς αφού μόνο ο ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων έχει διασπαστεί ανοδικά κι όχι ο ΕΚΜΟ 50 που βρίσκεται στα 6,60 ευρώ περίπου.

Καλή δηλαδή η εικόνα αλλά η συνέχεια σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Ο SP500 έκλεισε το μήνα με κέρδη κοντά στο 8% ελαφρά πάνω από το όριο απωλειών του -20% που για πολλούς ορίζει το όριο για bear market μετά από μια καλή αντίδραση από το 50% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του 2020. Οι τιμές βρίσκονται ακόμα χαμηλότερα του ΕΚΜΟ 12 μηνών σε αντίθεση με τον DJIA.

Ας δούμε τι αναφέρεται από τον φίλο Goldfish για τον δείκτη στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Αν και  η εσωτερική κυματική δομή αφήνει κάποια ερωτηματικά ο δείκτης προσεγγίζει πλέον σημαντικά επίπεδα retracement παράλληλα με τοπική αρνητική απόκλιση στον rsi. Είναι απολύτως σαφές πως πρέπει να υπάρξει εκ νέου υποχώρηση κάτω από το επίπεδο των 3.760 – 3.800 μονάδων για να παραμείνει συμβατή η κίνησή του με το αρνητικό σενάριο. Για όσο αυτό δεν συμβαίνει το δυσμενές σενάριο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί και ο δείκτης θα παραμένει σε θέση long.

Μόνο με την προσέγγιση ακόμα υψηλότερων επιπέδων θα θεωρήσουμε ότι η κατάσταση θα έχει ανατραπεί προς θετικότερα σενάρια:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSEM Μηνιαία ανασκόπηση

ΑΛΜΥ

ΓΔ (Ν. ΚΟΝΤΗΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *