Εβδομαδιαία ανασκόπηση ΓΔ, ΔΤΡ, FTSED, ΕΛΠΕ

Άλλη μια εβδομάδα με θετικό πρόσημο για τον ΓΔ με τις τιμές πάνω από το 62% διόρθωσης του τελευταίου πτωτικού κύματος να έχουν επόμενη αντίσταση την πρώτη από τις κατερχόμενες γραμμές μεσοπρόθεσμης τάσης και να κρατάνε ζωντανό το σενάριο να είδαμε στις 783 μονάδες το δεύτερο πυθμένα ενός σχηματισμού αντιστροφής, μετά από τριπλή θετική απόκλιση αν συνυπολογίσουμε στις δυο αποκλίσεις του εβδομαδιαίου RSI την εύγλωττη απόκλιση από τους αμερικανικούς δείκτες που έκαναν νέα χαμηλά έτους τον Σεπτέμβρη.

Βασικός μοχλός διαφοροποίησης της αγοράς για την αποφυγή νέων χαμηλών έτους ήταν ο ΔΤΡ με το μεγάλο ειδικό βάρος στο ΓΔ με τις τιμές του να βρίσκονται πάνω από όλες τις κατερχόμενες γραμμές τάσης ,με το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τις πρώτες συνεδριάσεις του Ιουνίου, να κινούνται σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν την τελευταία ανασκόπηση (για να μην γράφω τα ίδια τόσο σύντομα) χωρίς καμιά αρνητική απόκλιση. Οι επόμενες αντιστάσεις είναι το 50% διόρθωσης όλης της πτώσης που συμπίπτει σχεδόν με το 61,8% του δεύτερου μεγάλου πτωτικού κύματος από τα υψηλά του Απρίλη για την υπέρβαση των οποίων χρειάζεται απλώς μια ακόμα θετική συνεδρίαση. Η υπέρβαση των 626,81 μονάδων που θα αποτελέσει την πρώτη ένδειξη μέσω fractals για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης που είναι το επόμενο ζητούμενο θα είναι μετά απλά θέμα χρόνου.

Από την άλλη ο δείκτης των καλών μερισματοφόρων μετοχών της αγοράς μπορεί να μην απέφυγε τα νέα χαμηλά έτους αλλά έχει κι αυτός καλή αντίδραση που ξεκίνησε με την αντίδραση στη κάτω γραμμή του πλαγιοκαθοδικού πιθανού καναλιού του.

Η υπέρβαση του υψηλού του Αυγούστου θα είναι σημαντική ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης με όρους fractals. Στο ημερήσιο η τάση έχει ήδη αλλάξει κι οι τιμές βρίσκονται στην ισότητα με το πρώτο κύμα της αντίδρασης, πάνω από τον ΕΚΜΟ100.

Για την ώρα η άνοδος σταμάτησε στο κινητό των 50 εβδομάδων και τον αντίστοιχο των 200 ημερών, αλλά όσο η αντίδραση πέραν του Ατλαντικού συνεχίζεται δεν βλέπω λόγο να μην ελπίζουμε να δούμε τα επόμενα θετικά βήματα και στη δική μας αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΠΕ

ΓΔ (Goldfish)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *