SP500, ΓΔ: Η ανάλυση του Goldfish – JUMBO 11/10: Στηρίξεις σε δοκιμασία

Οι διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές συνεχίζονται. Με τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις στον SP500 σχεδόν εξανεμίστηκαν τα κέρδη από την έντονα ανοδική βραχυχρόνια άνοδο. Η άνοδος αυτή κυμάνθηκε στα όρια του 38% retracement και δείχνει 3 κυμάτων. Εξέλιξη μη ενθαρρυντική για το ευρύτερο χρονικό πλαίσιο:

Η τοπική βραχυχρόνια εξέλιξη, όπως είδαμε και σε προηγούμενα σχόλια,  παραμένει σημαντική κυρίως για την δομή της ευρύτερης διόρθωσης. Στο παρόν χρόνο δεν έχει ακυρωθεί κανένα από τα 2 σενάρια που εξετάζουμε. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το επίπεδο του πρόσφατου τοπικού υψηλού & χαμηλού. Αναλόγως της τελικής διάσπασης διατηρούμε τα βραχυχρόνια σενάρια όπως ακολουθούν. Και στα δύο θα αναμένουμε σύντομα ανοδική επαναφορά προς υψηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον στο 62% retracement:

ή μια σχετικά θετικότερη βραχυχρόνια εξέλιξη μέσω ενός ''WXY''

Σε ευρύτερο χρόνο το βασικό μας σενάριο παραμένει το ίδιο. Εκτιμούμε ότι στο υψηλό των 4.325 μονάδων έχει ολοκληρωθεί το διορθωτικό κύμα ''b'' και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τελευταίο καθοδικό κύμα ''C''. Περισσότερες πιθανότητες δίνουμε το τρέχον καθοδικό να είναι τμήμα μόνο του συνόλου του ''C'' (κύμα 1). Αυτό όμως θα κριθεί στην ανοδική επαναφορά που αναμένουμε να ακολουθήσει σύντομα.

Γ. Δ

Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη τυχόν άρνηση του δείκτη για νεότερα τοπικά χαμηλά (778,84).

Όπως έχουμε επισημάνει καιρό τώρα η άρνηση αυτή θα δώσει ισχυρό προβάδισμα στο σενάριο να έχουμε ένα διορθωτικό κύμα ''Β'' τύπου τριγώνου (έναντι ενός κύματος ''C'' ως ''ending'' ως αποτέλεσμα της βραχυχρόνιας καθοδικής διάσπασης των 778,84 μονάδων):

Κυματικά, μπορεί να υποστηριχθεί μία προωθητική κίνηση του δείκτη από το χαμηλό των 783,06 και επομένως να ισχυροποιηθεί το σχετικό σενάριο της άρνησης του δείκτη για καθοδική συνέχεια:

Ως γνωστόν τα παραπάνω είναι αναδημοσίευση μέρους του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που λαμβάνουν οι πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΠΕΛΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *