ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ. ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Το νεότερο χαμηλό έτους δεν ήρθε τελικά αφού η αντίδραση ήρθε από υψηλότερο επίπεδο αφήνοντας κι ένα νέο ανοδικό χάσμα που κλείνει στις 804,19 μονάδες. Το κλείσιμο της εβδομάδας βρήκε τον ΓΔ στο -13,65% από το υψηλό έτους ήτοι με σαφή θετική απόκλιση / διαφοροποίηση από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς δείκτες όπως βλέπουμε στη μεγάλη εικόνα τους.

Όσα αναφέρονταν στην τελευταία ανασκόπηση της 25/9 εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο και το ερώτημα τώρα είναι πόσο θα μας επηρεάσει η βουτιά της Παρασκευής στην Wall Str που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δοκιμασία των στηρίξεων στο χαμηλό έτους και την ΚΣ. Το επίπεδο η υπέρβαση του οποίου θα είναι ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης βρίσκεται στις 854,47 μονάδες , περίπου 5% υψηλότερα, αλλά τέτοια υπέρβαση εκτιμάται ως εξαιρετικά δύσκολη μετά τη νέα επιδείνωση του κλίματος στους ξένους δείκτες.

Σημαντικό ρόλο στην αντοχή του δείκτη διαδραμάτισαν τίτλοι σαν τον ΟΤΕ τον ΜΥΤΙΛ την ΤΕΝΕΡΓ και βέβαια την ΕΤΕ που κράτησε τις γνωστές στηρίξεις της στο εβδομαδιαίο κλείνοντας πάνω στην πρώτη κύρια αντίσταση της R. Mε μια κίνηση πάνω από τα 3,40 ευρώ θα έδινε ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης με ενεργοποίηση μίνι σχηματισμού διπλού πυθμένα.

Στον ΟΤΕ η σημαντική αντίδραση που ξεκίνησε από την υπερπουλημένη ζώνη χερειάζεται να συνεχιστεί με υπέρβαση της γραμμής λαιμού του πιθανού σχηματισμού ανοδικής αναστροφής που για την ώρα είναι απλό σενάριο.

Το κακό είναι η εμφαντική απόρριψη στη γραμμή ενεργοποίησης του μεσοπρόθεσμου σχηματισμού διπλής κορυφής του οποίου προσεγγίστηκε ο ενδιάμεσος στόχος στο πρόσφατο χαμηλό.

Στην ΤΕΝΕΡΓ είχαμε τη πιο ισχυρή αντίδραση και η τάση με όρους fractals ειναι πλέον ανοδική στο ημερήσιο αφού έχουν διασπαστεί τα τρία πρόσφατα τοπικά υψηλά. Πάνω από τα 18,77 αλλάζει ξανά και η μεσοπρόθεσμη τάση.

Τέλος στον ΜΥΤΙΛ το ενδιαφέρον είναι η διαφαινόμενη προοπτική να βλέπουμε τη δημιουργία ενός ανάστροφου ΩΚΩ.

Το σημαντικό είναι ότι κράτησε η S κι όσο αυτό ισχύει σκεφτόμαστε την ανοδική διάσπαση της R η οποία μπορεί να βελτιώσει την τεχνική εικόνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΟΕΛ Επίτευξη στόχου μεγάλου Δ.Π κι ενεργοποίηση νέου

EKTEP

ΑΡΑΙΓ

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *