SP500, DJIA. NASDAQ: Μηνιαία κι εβδομαδιαία ανασκόπηση με την πτωτική τάση να δείχνει τα δόντια της

Η διόρθωση των SP500 και DJIA έκλεισε αισίως τον ένατο μήνα της με τις απώλειες να ξεπερνούν το όριο του 20% που συσχετίζεται με σαφή ένδειξη bear market. Τα στατιστικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στις 14 Αυγούστου λάθεψαν για πρώτη φορά. Με την καταγραφή νέων χαμηλών έτους οι δείκτες διέσπασαν το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά τους οπότε η άνοδος μακράς πνοής αναβάλλεται επ'αόριστον αφού με όρους fractals η τάση είναι και πάλι καθοδική και στο μεσοπρόθεσμο. Μοναδική τεχνική λεπτομέρεια που προϊδεάζει ότι δεν θα αργήσει μια ανοδική αντίδραση προέρχεται από τις θετικές αποκλίσεις του RSI που αρνήθηκε να ακολουθήσει σε χαμηλότερα χαμηλά από αυτά του Ιουνίου.

Αν θεωρήσουμε σαν πρώτο κύμα της πτώσης την κίνηση ως τα χαμηλά του Ιουνίου τότε το τρέχον κύμα (που ξεκίνησε από το υψηλό της 16 Αυγούστου) γίνεται ίσο με το προηγούμενο κάτω από τις 280,0 μονάδες στον DJIA και τις 3200  στον SP500 και μακάρι να τελειώσει εκεί.

Στη μεγαλύτερη εικόνα βλέπουμε ότι με το κλείσιμο στα χαμηλά του μήνα έχουν διασπαστεί τρία μηνιαία τοπικά χαμηλά κι οι τιμές πλησιάζουν το 50% απωλειών όλης της ανόδου από τα χαμηλά του 2020. Πολύ αξιόπιστη ένδειξη ήταν η τελευταία διάσπαση του κινητού 12 μηνών τον Απρίλιο αφού οι τιμές κλείνουν χαμηλότερά του, επί πέντε μήνες από τότε. Ειδικά στον SP500 η διάσπαση του Απριλίου ήταν η πρώτη μετά το ιστορικό υψηλό.

Στον NASDΑQ δεν είχαμε νέα χαμηλά έτους για 7,5 μονάδες αλλά δεν είχαμε και διάσπαση δυο εβδομαδιαίων τοπικών υψηλών για να ξεγελαστούμε με τα στατιστικά. Το κοινό με τους άλλους δείκτες είναι η θετική απόκλιση στο εβδομαδιαίο.

Εδώ βέβαια οι απώλειες από το ιστορικό υψηλό ξεπερνούν το 34%, πάνω από το 1/3 δηλαδή, πολύ μεγαλύτερες από τους άλλους δυο δείκτες και έχει ξεπεραστεί το 50% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του 2020 το οποίο ήταν επίσης αισθητά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των άλλων δεικτών (+>144% έναντι 102,88% του DJIA και 119,79% του SP500). Υπενθυμίζεται ότι το 61,8% διόρθωσης συμπίπτει σχεδόν με τον πρώτο στόχο του πιθανού ΩΚΩ λίγο κάτω από την περιοχή των 10340 μονάδων με τον δεύτερο στόχο να είναι λίγο κάτω από τις 9000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500 (GOLDFISH)

SP500 (REBEL)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *