SP500: Δυο μετρήσεις – Gpap90 Σκέψεις στην κόψη του ξυραφιού

Δυο μετρήσεις για τον πατριάρχη από τον φίλο Θοδωρή:

3κυματικη μέτρηση και πιο πιθανή (οι αναλογίες ικανοποιούν καλυτέρα την θεωρία)

5κυματικη μέτρηση μορφής LD (πιο σύνηθες μέτρηση)

ΥΓ: Μετρήσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη κοινή αίσθησή, αλλά είναι απόλυτα τεχνικές.
Και οι δύο οδηγούν στο να μειώσουν τις απώλειες το χρηματιστηριακό έτος που τελειώνει (SOFT LANDING).

Μεταφέρω παρακάτω από την άλλη σελίδα τις πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις του φίλου GPAP90:

Τι έγινε, τι γίνεται και τι πιστεύω πως θα γίνει.
Θα ξεκινήσω από τον αγαπημένο μου Nasdaq (ως millennial) και να δούμε τι έγινε και τι γίνεται
Έγινε:
1. Ρεκόρ συμμετοχής της μαρίδας όπως στο .COM
2. Ρεκόρ IPO όπως στο .COM
3. Ρεκόρ υποσχέσεων καινούργιων τεχνολογιών όπως στο .COM
4. Ξέφρενες αποδόσεις όπως στο .com
5. Σκάσιμο των IPO και των tech-growth από -50% μέχρι -95%
Τι γίνεται
Τρομακτικά ίδιο/καρμπόν μοτίβο όπως το 2000 πράγμα που σημαίνει πως αν συνεχίσει έχουμε ακόμα για το Nasdaq 1-2 χρόνια πτώσης και στόχος κοντά στις 5000 μονάδες.

S&P 500

Οι περισσότεροι θέλουν να το συγκρίνουν με το μοτίβο του 2008 και όχι άδικα, οι ομοιότητες είναι όντως πάρα πολλές, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο 6μηνο θα δούμε τον ίδιο καταρράκτη.

VIX και S&P τρομακτικές ομοιότητες με 2008

 

Βαρύτητες
S&P 500
Thumbnail
Nasdaq
Thumbnail
Αυτή τη στιγμή η apple είναι η πιο σορταρισμένη μετοχή , ΟΧΙ σε % επί των μετοχών της αλλά σε ποσό $18.4 billion με δεύτερη τη Tesla $17.4
(https://www.marketwatch.com...
Με τις βαρύτητες λοιπόν έχουμε και λέμε:
1. Apple ακόμα είναι ψηλά και δεν έχει διορθώσει
2. Η Tesla είναι φούσκα και ακόμα δεν έχει διορθώσει
3. Berkshire, United, Exxon, Johnson δεν έχουν διορθώσει
Ποιος λοιπόν θα κρατήσει το δείκτη τώρα???
Μ ένα -20/-30% απλά των μεγάλων (αλυσίδα και margin call, διότι είναι συνήθως τα ενέχυρα για μόχλευση) καταλαβαίνεται πόσο εύκολο είναι να ζήσουμε και .com στο Nasdaq και Financial Crisis 08 στο S&P 500
Αυτή τη στιγμή αυτό που επικοινωνείται προς τα έξω είναι ότι η κακή FED ρίχνει τα χρηματιστήρια γιατί θέλει να τιθασεύσει το πληθωρισμό ο οποίος "δημιουργήθηκε" από το πόλεμο στην Ουκρανία και όχι από το τύπωμα μερικών τρις λόγω convid ( εδώ κλείνω και το μάτι, ότι ο Κινέζος έριξε τη πρώτη βολή).
Για να ρίξουμε και μια ματιά λοιπόν στα commodities να δούμε σε τι φάση θα είναι ο πληθωρισμός σε 6 μήνες από τώρα αρά και τι θα κάνει η κακή FED με τα επιτόκια/ρευστότητα.
Πετρέλαιο / Φυσικό Αέριο, και τα 2 στο -30% από τα υψηλά και με βλέψεις για ακόμα πιο κάτω!
Σιτάρι / Καλαμπόκι, και τα 2 στο -20% από τα υψηλά και με βλέψεις για ακόμα πιο κάτω!
Ξηρο φορτίο, σε νορμάλ επίπεδα βάση ιστορικότητας
Κοντέινερ σε ελεύθερη πτώση και επιστροφή στα νορμάλ επίπεδα (https://fbx.freightos.com/)
Thumbnail
Χρυσός "hedging στο πληθωρισμό"
Αυτό που βλέπω εγώ για το επόμενο 6μήνο είναι αισθητή μείωση των πληθωριστικών πιέσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχιση της πολιτικής της FED.

Πάμε τώρα στη πολιτική
Στα 100+ χρόνια που βλέπετε παρακάτω
α) 2 φορές μονάχα στην ιστορία που υπήρξε πτώση στη μέση της θητείας ενός προέδρου ΑΛΛΑ και στις 2 ακολουθήθηκε από πολύ δυνατό comeback!
β) 1 φορά που η πτώση ξεκίνησε στη μέση της θητείας και έκτοτε κινήθηκε flat το 1944
γ) Όλες τις άλλες φορές η πτώση ειδικά οι πολύ μεγάλες ξεκινούσαν στο τέλος μετά το 3ο έτος η στην αρχή της κάθε 4ετίας.
Thumbnail
Σύνοψη:
1) Όλοι μπορούμε να δούμε και να παίξουμε αυτά τα μοτίβα, οι αλγόριθμοι όπως παίζουν αυτή τη στιγμή σε nasdaq και S&P μας λένε ότι ο καθένας πάει να επαναλάβει τη δική του ιστορία. Βέβαια οι μετοχές που έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στους δείκτες είναι ίδιες!!! κάτι που δεν ίσχυε τη προηγούμενη 20ετία.
2) Επικοινωνιακά μας έχουν πεθάνει στη καταστροφολογία, οι προφήτες των κραχ έχουν φτάσει σ επίπεδα ρεκόρ και ο τελευταίος άνθρωπος ακούει/γνωρίζει/ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ τα χειρότερα με αποτέλεσμα να κρατάει τα λεφτά του και να περιμένει τα δύσκολα , πείτε μου πότε στην ιστορία οι πολλοί ξέραν τι θα γίνει και κρατάγανε πισινή?
3) Υπάρχει ένας κρυφός άσος ο οποίος λέγεται πόλεμος... απ' ότι καταλαβαίνω αυτό ή το επόμενο ΣΚ θα πρέπει να έχουμε τα νέα "ΑΦΟΡΜΗ¨ για να δικαιολογηθεί η μεγάλη κίνηση στις αγορές είτε πάνω είτε κάτω.
Με τη δική μου οπτική η καταστροφή δε θα έρθει ακόμα, γι αυτό και έχω ποντάρει το 40% στο μεσοπρόθεσμο πάνω (6-18 μήνες). Επειδή είναι πολλοί shortαρισμένοι αυτή τη στιγμή καθώς και πολλά λεφτά που ακολουθούν τη πολιτική της FED (risk-free premium κλπ) είναι από-επενδυμένα/κάθονται απ΄ έξω και περιμένουν, οποιαδήποτε αλλαγή τάσης θα είναι σφοδρή!
Πως θα γίνει η αλλαγή τάσης? Ο πόλεμος και ο πληθωρισμός ήταν το "πρόβλημα¨ τα ίδια θα είναι και η "λύση", προσωρινά...
Αυτό θ αναγκάσει τους shortηδες να τρέχουν να κλείσουν θέσεις και οι αλγόριθμοι μετά να τρέχουν να τιμολογήσουν ότι η FED θα ακολουθήσει μια πιο ήπια πολιτική τουλάχιστον για το 23. Το ζουμί εδώ είναι ότι σε αισθητή αποκλιμάκωση του 10ετούς (risk free premium) αρκετά από τα λεφτά που κάθονται απ έξω αυτή τη στιγμή θα αναγκάζονται να επενδύσουν και σίγουρα αυτό δε θα γίνει στις σημερινές τιμές αλλά σε αισθητά πολύ υψηλότερες ( μακροπρόθεσμος εγκλωβισμός)
Αν βγει το σενάριο, αυτά που θα τρέξουν πρώτα θα είναι τα risk-on assets που είναι ήδη στο -70-90% δηλαδή κρύπτο και μικρές τεχνολογικές ανάπτυξης, εκεί θα έρθει και το μεγάλο τους Β - ξεφόρτωμα. Ο ενθουσιασμός θα επιστρέψει ο πόλεμος θα έχει τελειώσει στα νέα θα ακούμε για το ποιες ήρθανε φέτος στη Μύκονο και όλα επιτέλους μετά από κορωνοιούς-πολέμους και πληθωρισμούς θα έχουν τελειώσει!
Στο κακό σενάριο τα δείξαμε από βδομάδα έρχεται ο φίλος μας ο upης και ετοιμαζόμαστε για τα ψώνια της επόμενης 10ετίας, win-win ας έρθει ότι θέλει.

Και άλλα 2 υστερόγραφα που δεν έχουν τόση σημασία αλλά μπορεί και να έχουν
1. Ένα από τα μεγαλύτερα DEAL της ιστορίας αυτό της Microsoft με την ATVI $69billion θα λάβει μέρος το Μάη του 23
2. Το robinhood σχετικά πρόσφατα επέτρεψε το σορτάρισμα στους πελάτους του (πελάτες κυρίως η μαρίδα με ήρωα το Dr Burry από τη ταινία big short , που κάθε μέρα στο twitter λέει για σόρτ και καταστροφές). Ακόμα και -99% να κάνει μία μετοχή από εκεί που την αγόρασα μου έχει μείνει ακόμα 1% του κεφαλαίου και είμαι και μέτοχος σε κάτι που μπορεί και να έχει μια Χ αξία. Όταν λοιπόν η Wall street βλέπει όλα αυτά τα χαζά λεφτά που έχουν μείνει και προφανώς δε πουλάνε στο -90% λέτε να μη θέλει να τα φάει? όταν γυρίσουμε από το φόβο στην απληστία όπως και στην Ελλαδίτσα δε θα μπούν και λεφτά μέσα που εξαρχής δεν ήθελε να παίξει ο κόσμος? και πως τρώγονται ΟΛΑ τα λεφτά?
1) με πυραμίδες
2) με μόχλευση
3) με σορτάρισμα καθώς οι ζημίες μπορούν να ξεπεράσουν το 100%

*Γιατί ακόμα υπάρχει μαρίδα ζωντανή όχι τόση όσο το 20-21 αλλά για καμιά τηγανιά ακόμα φτάνει
** Αλλά μη ξεχνάτε για τη Δύση, ο πληθωρισμός πιθανόν να σταματήσει αλλά θα παραμείνει +%30-50% από προ convid ενώ τα εισοδήματα/συντάξεις δεν ακολουθούν και ο πληθυσμός γερνάει.. για να μην έχουμε αυταπάτες.

*έχουν γίνει 2 λαθάκια στο σημείο με τους προέδρους και για κάποιο λόγο δε μ αφήνει να τα διορθώσω αλλά θα τα βρείτε και μόνοι σας λογικά υπήρξε και το 1934,1990 πτώση στη μέση αλλά μετά τελείωσε με τεράστιο ράλλυ.
**Στον S&P κρατάω και μία πολύ μικρή πισινή για άνοδο μέχρι το 26 στις 6000-7000 μονάδες για το απόλυτο κοίμισμα.. αλλά αυτό είναι φαντασία προς το παρόν, χρειαζόμαστε νέα στοιχεία να το μελετήσουμε.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *