ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Προϋποθέσεις βελτίωσης της τεχνικής εικόνας – DAX : Σε νέα χαμηλά

Σε καθοδική τάση σε όλα τα χρονοπαράθυρα οι τιμές του δείκτη με μια πρώτη θετική απόκλιση να καταγράφεται χθες. Οι τιμές επέστρεψαν στα χαμηλά του μήνα και το καλύτερο σενάριο θα ήταν να δημιουργηθεί εδώ ένας μικρός σχηματισμός διπλού πυθμένα. Η υπέρβαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά που βλέπουμε στο διάγραμμα είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να μιλάμε για ένδειξη αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Ακολουθούν τα διαγράμματα 5 μετοχών που παίζουν τον πιο αποφασιστικό ρόλο στην πορεία του δείκτη και στο κλίμα στην αγορά κι οι τιμές τους είναι επίσης σε καθοδική τάση. Στα διαγράμματα έχουν σημειωθεί τα επίπεδα που πρέπει να υπερβούν για να έχουμε και εκεί ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης όπως και στον δείκτη.

Αυτή αδυναμία υπέρβασης της Κ παρά την μεγάλη κλίση της δείχνει πόσο καθοδική είναι η τάση...

Στις παραπάνω μετοχές το επίπεδο κατέβηκε πιο κοντά στις τρέχουσες τιμές με την ολοκλήρωση του σχηματισμού ενός ακόμη high fractal χθες πλην του ΟΤΕ όπου σχηματίστηκε την Δευτέρα. Σε όλες η υπέρβαση που απαιτείται είναι πολύ δύσκολη ακόμα και μετά το χαμήλωμα του πήχη με τέτοιο κλίμα που επικρατεί σε όλες τις αγορές.

Στον ΟΠΑΠ είναι ακόμα πιο δύσκολα αφού το τελευταίο τοπικό υψηλό σχηματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά οι δυο σχηματισμοί διπλής κορυφής που έχουν ενεργοποιηθεί έχουν στόχους που φθάνουν και τα 12,35 ευρώ.

Από τις 15 πιο σημαντικές μετοχές μόνο η ΕΥΡΩΒ κι η ΠΕΙΡ δεν βρίσκονται στο κόκκινο στο ημερήσιο. Για τις υπόλοιπες 13 τα επίπεδα που πρέπει να υπερβούν για να έχουμε ένδειξη αλλαγής της τάσης φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΔΑΠ (NIKDAN)

DAX σε νέο χαμηλό έτους

ΠΕΙΡ Επικαιροποίηση

DAX (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΛΑΜΔΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *