ΓΔ, ΔΕΗ, SP500: Με τη ματιά του Goldfish

ΓΔ

Περιορισμένο το ύψος της τρέχουσας ανοδικής αντίδρασης. Αν δεν υπάρξει άμεσα κίνηση σε νεότερα τοπικά χαμηλά παραμένει δυνατή μία, έστω και οριακή, επίτευξη νεότερων υψηλών των 854 μονάδων.

Η εγχώρια αγορά μας έχει δείξει έως τώρα ότι γενικά ακολουθεί το μοτίβο των καθοδικών και ανοδικών κινήσεων παράλληλα με τις κύριες αγορές του εξωτερικού δείχνοντας ωστόσο και κάποια σημαντική αυτοσυγκράτηση. Για το λόγο αυτό και αναλόγως σε ποιο ακριβώς επίπεδο θα βρει την εγχώρια αγορά η επόμενη αντιστροφή στις διεθνείς αγορές προκρίνουμε ως βασικά τα ακόλουθα δύο σενάρια:

α) Αυτοσυγκράτηση και άρνηση για νεότερα τοπικά χαμηλά. Αυτό θα μας οδηγήσει στο σενάριο ενός ενδιάμεσου διορθωτικού κύματος ”b” τύπου τριγώνου. Μετά από νεότερη βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση (”e”) ο δείκτης θα οδηγηθεί και τυπικά σε νεότερα χαμηλά τα οποία μπορεί να είναι και οριακά:

β) Κίνηση σε καθαρά νεότερα χαμηλά και επίσης ανοδική επαναφορά. Το σενάριο αυτό είναι περισσότερο συμβατό με ένα κύμα C τύπου ending.

ΔΕΗ

Βραχυχρόνια, φαίνεται καθαρά ένα οριζόντιος σχηματισμός τύπου τριγώνου με σκοπό την καθοδική επέκταση της μετοχής. Ομαλή συνέχεια μόνο με άμεση ισχυρή καθοδική επέκταση. Σε ευρύτερο χρόνο η μετοχή στοχεύει αρκετά χαμηλότερα, προς την περιοχή του 78% – 82% retracement.

Στη παρούσα φάση η μετοχή δεν είναι επενδύσιμη, όπως από πολύ υψηλότερα επίπεδα είχαμε αναφέρει. Διαγραμματικά, να επαναλάβουμε, ότι έχει ανοίξει ο δρόμος (ως δυνατότητα, όχι ως βεβαιότητα) ακόμα και να επαναπροσεγγίσει τα ιστορικά χαμηλά της.

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μέρος από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που κοινοποιείται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Πρέπει να πω ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δυο ανοδικά gaps εκεί κάτω που δείχνει ο Γιάννης στο διάγραμμα της ΔΕΗ δεν συμμερίζομαι ιδιαίτερα τις πιο δυσοίωνες προοπτικές...για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Βέβαια τον δεύτερο στόχο της Δ.Κ στα 4,60 μπορεί και να τον δει τελικά...

H ανάλυση για SP500 είναι εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

ΑΛΦΑ 

ΜΠΕΛΑ

ΓΔ τα σενάρια του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ

ΓΔ, ΜΟΗ (Tsaros)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *