ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, DJIA, SP500: Εβδομαδιαία ανασκόπηση και δυο σφυγμομετρήσεις

Τίποτα δεν άλλαξε από την τελευταία ανασκόπηση οπότε ισχύουν όσα είχαν γραφεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι τιμές παρέμειναν κάτω από τους κινητούς 20 και 50 εβδομάδων και βέβαια μακριά από το υψηλό του Ιουνίου, η διάσπαση του οποίου θα έδινε ένδειξη επιβεβαίωσης της αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική με όρους fractals.

Επαναφορά των 49 μετοχών που καλύπτονται στο πινακάκι μαζί με τον FTSE χωρισμένων σε δυο ομάδες ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν (κατ' εκτίμησή μου). Μπορεί από τους 50 τίτλους να έχουμε ακόμα 14 με μπλε χρώμα στο ημερήσιο αλλά από τις πρώτες 16 μετοχές που επηρεάζουν αποφασιστικά το κλίμα στην αγορά έχουν μείνει μόνο δύο. Έξη από αυτές παραμένουν μπλε στο εβδομαδιαίο πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα δεν έχουμε ένδειξη αλλαγής και της μεσοπρόθεσμης τάσης τους.

Σε αντίθεση με τους μεγάλους αμερικανικούς δείκτες που θα δούμε παρακάτω το χαμηλό του Σεπτεμβρίου δεν παραβιάστηκε στον ΓΔ κι αυτό μπορεί να συνεχισθεί αν τις θετικές αποκλίσεις που παρατηρούνται στους DJIA & SP500 ακολουθήσει ανοδική αντίδραση.

Το μεγάλο θέμα βεβαια είναι αν στο χαμηλό του Ιουνίου στους Αμερικάνους κι οι 789 μονάδες του Ιουλίου στον ΓΔ έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Έτσι στα δυο πρώτα σχόλια που θα ακολουθήσουν θα σας ζητήσω να πείτε την γνώμη/πρόβλεψή σας αναφορικά με το αν στον ΓΔ θα διασπαστεί πρώτα το χαμηλό της 5/7/22 ή το υψηλό της 6/622 καθώς και για τους αμερικάνικους δείκτες αν διασπαστεί πρώτα το χαμηλό της 17/6/22 ή το πρόσφατο υψηλό της 12/9/22 στο οποίο θα επιβεβαιωνόταν ότι είχαν θεωρητικά αλλάξει την τάση στο εβδομαδιαίο με όρους fractals. Στην μεν πρώτη περίπτωση και στους τρεις δείκτες (νέα χαμηλά) σημαίνει ότι πράγματι η ανοδική διόρθωση ολοκληρώθηκε ενώ στη δεύτερη ότι δεν ολοκληρώθηκε αλλά έχει τουλάχιστον ένα ακόμη ανοδικό σκέλος για να τελειώσει ή ακόμα και ότι είμαστε στα πρώτα βήματα μιας νέας ανοδικής πορείας των τιμών που θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα στην υπέρβαση ακόμα και των υψηλών του 2022.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *