Εβδομαδιαία ανασκόπηση ΔΤΡ, ΕΤΕ, ALPHA BANK

H προσέγγιση της κατερχόμενης γραμμής τάσης που συνέπεσε με το 50% διόρθωσης όλης της πτώσης από τα υψηλά έτους και το 61,8% της πτώσης από τα υψηλά του Απρίλη σηματοδότησε το τέλος της ανοδικής αντίδρασης για τις τιμές του ΔΤΡ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε αυτή την εβδομάδα με την καθοδική διάσπαση των κινητών 20 και 50 εβδομάδων και ένα πτωτικό χάσμα από το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας που παραμένει ανοικτό.

Στο ημερήσιο που ακολουθεί βλέπουμε ότι παρά το γεγονός ότι ξεπεράστηκε και το 38,2% διόρθωσης όλης τη ανοδικής αντίδρασης δεν έχει παραβιαστεί ακόμα (όπως στον ΓΔ) το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά στις 529,91 μονάδες πράγμα που αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα αφού το κλίμα παραμένει αρνητικό σε όλα τα μέτωπα. Παρακάτω έχουμε το πρώτο ανοδικό χάσμα που συμπίπτει με το 50% διόρθωσης στις 521 μονάδες περίπου ενώ το επόμενο κλείνει στις 514. Μέχρι εκεί θα μπορούσαμε να ελπίζουμε στο πιο θετικό σενάριο που είναι η ολοκλήρωση του δεξιού ώμου του ανάποδου ΩΚΩ που έχει αναφερθεί και για ΓΔ, κι FTSE. Το 61,8% διόρθωσης βρίσκεται στις 500 μονάδες κάτω από τις οποίες πιθανόν να σημαίνει ότι πάμε για νέα χαμηλά, χαμηλότερα από το χαμηλό του Ιουλίου.

Σημαντικό ρόλο για την συνέχεια θα παίξει η αντοχή της Σ της κρίσιμης γραμμής τάσης κάτω από την οποία αλλάζει η μεσοπρόθεσμη τάση των τιμών στη ΕΤΕ η οποία είναι η μόνη που δεν έχει παραβιάσει ακόμα τις οριζόντιες στηρίξεις στα πιο πρόσφατα τοπικά χαμηλά σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο.

Και εδώ η ανοδική διόρθωση πιθανόν να τέλειωσε στο 50% όλου του πτωτικού από τα υψηλά των 3,483 ευρώ. Για τα FRACTALS η τάση στο ημερήσιο αλλάζει κάτω από τα 3,026 που είναι πολύ πιθανό να δούμε αν επιβεβαιωθεί η καθοδική διάσπαση της πράσινης ανερχόμενης γραμμής της βραχυπρόθεσμης τάσης. Ο σχηματισμός ανοδικής αντιστροφής, που δεν έπιασε ούτε τον πρώτο στόχο του, είναι απενεργοποιημένος κάτω από τα 3,20 ευρώ. Το επόμενο κρίσιμο επίπεδο είναι αυτό των 3 ευρώ στο 61,8% διόρθωσης όλης της ανοδικής αντίδρασης ενώ το πλησιέστερο ανοδικό χάσμα της 20ής Ιουλίου κλείνει στα 2,855, λίγο κάτω από την Σ δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΧΑΑΔΜΗΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΠΛΑΙΣ (LORAC)

ΑΛΦΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *