Εβδομαδιαία ανασκόπηση ΓΔ, ΔΤΡ, FTSED, FTSEM, SP500 – DAX, ΔΕΗ, 3Ε, ΕΤΕ ΕΧΑΕ

Η διόρθωση του ΓΔ που αναμένεται πήγε να ξεκινήσει αλλά δεν προχώρησε και κατέληξε σε μια ακόμα προσπάθεια υπέρβασης του επιπέδου διόρθωσης 61,8% χωρίς επιτυχία σχηματίζοντας ένα μίνι σχηματισμό διπλής κορυφής που αναμένεται να ενεργοποιηθεί από αύριο. Ο στόχος του είναι οι 860 μονάδες αλλά με βάση την κατακρήμνιση των αμερικανικών δεικτών της Παρασκευής αυτό είναι ένα πολύ ευνοϊκό σενάριο.

Ο SP500 πέρασε με τη μια το το 38,2% διόρθωσης κι έχει ενεργοποιήσει μια πιθανή ανεστραμμένη κούπα με στόχο την περιοχή λίγο πάνω από τις 3900 μονάδες σενάριο επίσης ευνοϊκό αν σκεφτούμε  κάποιες κυματικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η αντίδραση ολοκληρώθηκε λίγο πάνω από τις 4300. Το δεύτερο πτωτικό που ξεκίνησε προχθές γίνεται ίσο με το πρώτο λίγο κάτω από τις 4000 μονάδες ενώ αν φθάσει στο 161,8% του πρώτου θα περάσει και τον στόχο της υποτιθέμενης κούπας.

Επιστροφή στην μεγαλύτερη εικόνα των κυριότερων δεικτών της αγοράς (πλην FTSE) και βλέπουμε ότι οι τρεις από αυτούς ακόμα βρίσκονται πάνω από τον κινητό των 50 εβδομάδων (EKMO 50) και των 12 μηνών (EKMO 12). Εξαίρεση ο FTSEM που ακόμα δεν κατάφερε να περάσει πάνω από αυτούς τους κινητούς και βέβαια δεν έφθασε όπως κι ο ΔΤΡ την αντίσταση του κινητού των 6 μηναίων υψηλών (ΕΚΜΟ 6Υ) στον οποίο τερματίστηκε κατά τα φαινόμενα η ανοδική αντίδραση του ΓΔ και του FTSED μια και δεν φαίνεται πιθανό σε τέτοιο κλίμα να καταφέρουν να κλείσουν ψηλότερα του ΕΚΜΟ 6Υ σε τρεις συνεδριάσεις που απέμειναν αν και απέχουν μόνο μια ανάσα.

O SP500 προσπάθησε για 2η φορά από τότε που έκλεισε κάτω από τον δικό του ΕΚΜΟ 12 μηνών  να τον διασπάσει ανοδικά κι αν δεν τα καταφέρει αυτός δεν αναμένεται να το κάνει ούτε και ο ΓΔ.

Αυτό που μένει να δούμε αν η ένδειξη για αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης συνιστούσε απλώς μια bulltrap. Για την ώρα οι τιμές επέστρεψαν χαμηλότερα του ΕΚΜΟ 50 εβδομάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΡΑΙΓ

ΑΒΑΞ

DAX

ΔΕΗ

ΕΧΑΕΕΤΕ, DAXSP500 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *