DJIA, SP500: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Δυνατή η αντίδραση στη Wall Str. έφερε τους δυο δείκτες να σβήνουν πάνω από τις μισές απώλειές τους από τα ιστορικά τους υψηλά. Υπερέβησαν επίσης και το υψηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία high fractals τους δίνοντας σαφή ένδειξη για αλλαγή και της μεσοπρόθεσμης τάσης τους σε ανοδική.

Εξετάζοντας τα εβδομαδιαία τους από την κορυφή του 2007 και μετά, βλέπω ότι χωρίς καμιά εξαίρεση σε όλες τις περιπτώσεις που είχαμε τέτοια ένδειξη μετά από διορθώσεις τα τελευταία 15 χρόνια, η ένδειξη αυτή επαληθεύτηκε και είχαμε ανοδική συνέχεια μακράς πνοής. Ήταν με άλλα λόγια σαφές σημάδι ότι η διόρθωση έλαβε τέλος.

Ακολουθεί μια απόπειρα μέτρησης στα ημερήσια διαγράμματα πιθανότατα επηρεασμένη από τις παραπάνω στατιστικές παρατηρήσεις.

Ο DJIA το υποτιθέμενο κύμα 3 (ή c ή w για να μη στεναχωρώ τους short) έφθασε αισίως στο 161,8% extension του πρώτου ανοδικού κύματος της αντίδρασης.

Στον SP500 το 161,8% έχει ήδη ξεπεραστεί.

Η υπέρβαση των κόκκινων κατερχόμενων γραμμών της πτωτικής τάσης και του επιπέδου διόρθωσης 61,8% όλης της πτώσης θα είναι τα επόμενα κριτήρια - στόχοι.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *