ΓΔ, ΔΤΡ, ΕΤΕ, ALPHA BANK: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

ΓΔ

Η θετική απόκλιση στον εβδομαδιαίο RSI αποδείχτηκε τελικά καλός οιωνός αφού προηγήθηκε της ανοδικής αντίδρασης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καλός οιωνός ήταν κι  η αλλαγή κατεύθυνσης του ημερήσιου ADX ακριβώς στο 40,00 σύμφωνα με την γνωστή εύστοχη παρατήρηση του φίλου Διόφαντου που ισχύει ακόμα περισσότερο στον ΔΤΡ παρακάτω...

Η περιοχή λίγο πάνω από τις 860 μονάδες δείχνει σημαντική αφού εκεί βρίσκονται οι εκθετικοί κινητοί των 20 και 50 εβδομάδων, των 12 μηνών και το εβδομαδιαίο πτωτικό χάσμα. Πιο πριν βέβαια πρέπει να ξεπεραστεί η R2. Οι γνωστές γραμμές τάσεις του μηνιαίου και κυρίως η S1 πιθανόν μέτρησαν στον πρόσφατο πάτο.

Ο ΔΤΡ που συνετέλεσε αποφασιστικά στην αλλαγή εικόνας αφού πρώτα διέσπασε για λίγο της ισότητα του τελευταίου πτωτικού με το πρώτο είχε κύρια ένδειξη τη στροφή του ADX που προαναφέρθηκε πάνω από το 43! Εδώ η τάση είναι βεβαίως καθοδική και τα εβδομαδιαία τοπικά υψηλά βρίσκονται πολύ ψηλότερα οπότε τα επόμενα κριτήρια είναι οι κινητοί των 20 και 50 εβδομάδων στις 557 και 572 μονάδες αντίστοιχα. Οι στόχοι του διπλού πάτου που είδαμε στην τελευταία ανάρτηση δεν φθάνουν προφανώς για να αλλάζει η εικόνα.

Σημαντικός ο ρόλος της ΕΤΕ στους δείκτες και στο γενικότερο κλίμα της αγοράς.

Την εβδομάδα που πέρασε ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός ενός νέου εβδομαδιαίου low fractal στο οποίο πλέον λογίζεται η εβδομαδιαία στήριξη διάσπαση της οποίας θα είναι ένδειξη αλλαγής και της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική. Είναι η μόνη από τον κλάδο που δεν το έχει κάνει ακόμα άλλωστε όπως κι η μόνη που δεν έχει διασπάσει μηνιαίο low fractal. Στο μηνιαίο η γραμμή τάσης πρόσφερε τελικά στήριξη και οι τιμές επέστρεψαν προς το παρόν πάνω από τον κινητό των 12 μηνών 5 συνεδριάσεις πριν από το κλείσιμο του μήνα.

Σημαντικά σημεία οι ανοδικές γραμμές τάσης του εβδομαδιαίου, το χάσμα στα 3,40 ευρώ και το τοπικό υψηλό στα 3,23 πάνω από το οποίο αλλάζει η ημερήσια τάση με όρους fractals. Σημαντική φαίνεται κι η αντίσταση στην κόκκινη κατερχόμενη.

Η αντίδραση παρατηρείται ότι ακολούθησε πάλι την είσοδο του ημερήσιου RSI στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών αλλά και την επίτευξη της ισότητας του δεύτερου πτωτικού κύματος με το πρώτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ

DAX, ΓΔ, ΔΤΡ (GOLDFISH)

ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *