ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, SP500, DJIA, NASDAQ, DAX 40, ΕΤΕ, EUROBANK, ΔΤΡ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Στα μισά του Ιουλίου και βλέπουμε τον FTSED και τον FTSEM να προσπαθούν να μαζέψουν τη ζημιά από το κάκιστο μηνιαίο κερί του Ιουνίου ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν την κατηφόρα τραβώντας και τον ΓΔ ακόμα χαμηλότερα παρά την αντίδραση σημαντικών μερισματοφόρων τίτλων.

Η τάση παραμένει σαφώς καθοδική και μόνο η θετική απόκλιση του εβδομαδιαίου RSI αφήνει κάποιες ελπίδες αντίδρασης με την προϋπόθεση να συνεχίσουν την αντίδρασή τους κι οι ξένες αγορές.

Στους αμερικάνικους δείκτες είχαμε τις τιμές να συγκρατούνται πριν ενεργοποιήσουν την τελευταία διπλή κορυφή κι η αντίδραση της Παρασκευής αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο του μίνι διπλού πάτου που για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να παραβιαστούν τα τελευταία τοπικά υψηλά τους όπως και στον DAX κι αυτό θα είναι μια ένδειξη αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Στο εβδομαδιαίο βέβαια ούτε λόγος. Η τάση παραμένει πτωτική παντού. Και εδώ πάντως παρατηρούνται έστω και οριακές θετικές αποκλίσεις.

Επιστροφή στη ημερήσιο του ΓΔ όπου η αντίδραση από τα υπερπουλημένα επίπεδα δείχνει ως τώρα ασθενής, τουλάχιστον συγκρινόμενη με την αντίδραση των ξένων δεικτών. Η τάση παραμένει καθοδική με τους κυματιστές μας να βλέπουν την περιοχή των 720 μονάδων ως επόμενο προορισμό. Για την ώρα μετράμε εσωτερικά το τρίτο κύμα (2ο πτωτικό) που δεν έχει φθάσει ακόμα στην ισότητα με το πρώτο.

Αποφασιστικό ρόλο στην επιδείνωση της εικόνας έπαιξαν οι ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ που είχαν ως και πρόσφατα σαφώς καλύτερη εικόνα στον κλάδο.

Σε αντίθεση με την ΕΤΕ που δεν έχει χάσει ακόμα τα 2,541 ευρώ η ΕΥΡΩΒ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καθοδική τάση και στο μεσοπρόθεσμο εβδομαδιαίο και δείχνει ότι μπορεί να τη δούμε ακόμα χαμηλότερα.

Και οι δυο έπιασαν την ισότητα με τον πρώτο πτωτικό κύμα τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, ΔΤΡ (Goldfish)

ΛΑΜΔΑ

SP500 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *